Коломия До сайту

Третина інтернет-провайдерів припинила свою діяльність через зміни в оподаткуванні

Після впровадження заборони на спрощену систему оподаткування для інтернет-провайдерів, близько третини операторів електронних комунікацій в Україні припинили свою діяльність.

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на Детектор медіа.

З слів голови підкомітету Верховної Ради з питань кібербезпеки Олександра Федієнка, після того як Державна податкова служба почала активно тиснути на малий бізнес у сфері надання інтернет-послуг, Федієнко звернувся до Нацкомісії, що займається регулюванням електронних комунікацій, за статистичними даними. Результати показали, що 1316 компаній вийшли з реєстру регулятора, фактично припинивши свою діяльність.

У відповіді Нацкомісії зазначено, що з серпня до 8 жовтня 487 операторів звернулися із заявами про виключення з реєстру постачальників послуг. Найбільша кількість таких компаній припинила роботу у Києві та Київській області — 156, а також у Черкаській області — 108.

Олександр Федієнко припускає, що деякі провайдери повністю припинили свою діяльність, інші перейшли у тіньовий сектор, а ще частина намагається продати свій бізнес. До введення змін у податковому режимі, кількість інтернет-провайдерів в Україні становила близько 3,5 тисяч. Відомості від Нацкомісії підтверджують, що в першому півріччі 2024 року послуги доступу до фіксованого Інтернету надавали 3443 оператори.

Нагадуємо, що з 1 жовтня українські інтернет-провайдери більше не зможуть працювати на спрощеній системі оподаткування, і повинні будуть перейти на загальну систему, що і спричинило такі масштабні зміни на ринку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com