Коломия До сайту

Маленька перемога: частина садочків Коломиї вже прогріваються

Таки Шевченкова правда щодо настанови “Борітеся – поборете”. Після палких дискусій в кабінеті міського голови, трубами і батареями декотрих садочків та шкіл таки подзюрчала тепла вода. Ну ще б: матусі погрожували завтра лишити своїх малят меру на опіку. В хід пішли й ультиматуми, й різка критика неспроможності влади подбати про зиму наперед.

А відтак у ратуші вже й бюрократія не стала на заваді: перші пробні пуски тепла здійснили у котельнях, що працюють від КП “Коломиятеплосервіс” ще того ж дня.

Ввечері міський голова поспішив заспокоїти розбурхані емоції коломийських батьків:

“Опалювачі вже працюють, щоб у садочках, школах та лікарнях було тепліше. Тестові запуски системи дозволять підняти температуру на найближчий час, – зазначив Богдан Станіславський на своїй сторінці. – Розумію обурення батьків щодо низької температури в закладах освіти. Також прошу зрозуміти, що запустити опалення в комунальних закладах – це не увімкнути котел вдома. Це довший процес і я знаю, що й в інших громадах, як і в нас, зараз є проблеми з температурним режимом. Дав завдання прискіпливіше стежити за станом температури в приміщеннях і доповідати мені про ситуацію постійно”.

Але-от виправдовування “довгим процесом” коломиянам не сподобалось.

“За “довшим процесом” треба починати слідкувати заздалегідь, а не коли притиснули”, – резонно зазначає під дописом мера коломиянин Микола Стефак.

Отож, з боєм активісти таки досягли перших результатів. І вже не треба ні виконкому, ні сесії міської ради. Проте тепло дісталось не до всіх навчальних закладів Коломиї.

Наразі ситуація така:

– У садках №11, 14, 21, Ліцеї №2 та філії №6 ліцею №9 здійснюються пробні запуски опалення;

– В інших закладах опалення пробні запуски здійснюватимуться від завтра, у зв’язку з тим, що їх обслуговують газові котельні різного ступеню складності запуску;

– приватні підприємства опалювачі від сьогодні теж проводять тестові запуски системи.

Інформатор продовжує моніторити ситуацію з дотриманням санітарних вимог у закладах освіти. Якщо у вашій школі чи садочку до понеділка не запустять опалення – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com .

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram.