Коломия До сайту

Розлючені матусі прийшли до мера Коломиї вимагати тепла в садках

Ранок 17 жовтня не у всіх почався з кави. Мами з дітками о 9:00 зібралися у фоє ратуші, аби змусити міського голову увімкнути опалення в школах. Чекати 1 листопада не випадає, адже вночі температура повітря сягнула -2°С. Міський голова намагався вийти з облоги розмитими обіцянками, але мамусі були невблаганні. 

Що відбувалось у ратуші – розповість Інформатор Коломия.

Цього разу міський голова Богдан Станіславський не наважився втекти у захрестя від питань про холоднечу в садках. Мами почали з головного: діти хворіють, в садкових групах температура від  +12°С до +17°С. Це порушення санітарних вимог. Ба більше, вихователі теж хворіють. А теплом навіть не пахне.

Крім того, на вихователів та директорів закладів, які не бажають замовчувати цю проблему влада міста вчиняє тиск, дає вказівки не пускати журналістів до приміщень.

До теми: Премію – своїм, економію – на дітях: дошкільнята Коломиї мерзнуть

Мер почав запевняти, буцімто поступово-поступово тепло будуть пробувати запускати. Аби запустити опалювальний сезон потрібне рішення виконавчого комітету. Засідання заплановане аж на 22 жовтня, а потім ще через 2 дні депутати мають дати добро на перерозподіл коштів… Це що за маячня? Хтось в ратуші мав сумнів, що цьогоріч осінь таки почнеться? На біса чекати кінця жовтня, коли перші приморозки уже є?

Але Станіславському не вдалось обійтися розмитими обіцянками: мами вимагали прийняти рішення вже й негайно, аби нині розпочали, а завтра наші діти прийшли у теплі класи і групи.

Пряме включення із зустрічі в мерському кабінеті дивіться ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com