Інформатор Коломия

ВЛАДА

Суд відновив на посаді директора Коломийської гімназії Володимира Ткачука

Суд відновив на посаді директора Коломийської гімназії Володимира Ткачука

16 жовтня суддя Коломийського міськрайонного суду Денис Коваленко виніс рішення щодо справи незаконного звільнення з посади директора Коломийської гімназії Володимира Михайловича Ткачука. Тепер управління освіти понесе великі збитки.

Які витрати тягне за собою підпис тодішньої виконувачки обов’язків начальниці управління освіти Вікторії Гриджук, яка нещодавно змінила на посаді незаконно звільненого Володимира Ткачука? Про це розповість Інформатор.

Нагадаємо, що навесні 2023 року батьки і учні ліцею організували акцію на підтримку Володимира Ткачука, відтак його звільнення скасували. Проте вже 18 вересня того ж року директора ліцею Володимира Ткачука викликали в управління освіти і подали наказ про звільнення. Саме це незаконне рішення пан Ткачук досі оскаржував у суді.

Доки тривав судовий процес міський голова разом з начальницею управління освіти часу не гаяли: влітку цього року людину, яка змусила Володимира Ткачука піти з посади – Вікторію Гриджук – призначили директоркою ліцею “Коломийська гімназія ім. М. Грушевського”. Строк за контрактом – 1 рік.

Нагадаємо, Вікторія Гриджук була у гімназії завучем з навчально-виховної роботи, а також викладала зарубіжну літературу, психологію і критичне мислення.

16 жовтня Коломийський міськрайонний суд ухвалив рішення у справі звільнення Володимира Ткачука:

Визнати незаконним та скасувати наказ виконувача обов’язків начальника управління освіти Коломийської міської ради Гриджук В.Д. № 148/К від 15.09.2023року, яким Ткачука Володимира Михайловича було звільнено з посади директора Коломийського ліцею імені М.Грушевського Коломийської міської ради 18.09.2023 року на підставі п.4-1 ч.1 ст. 41 Кодексу законів про працю України.”, – йдеться в рішенні суду.

Відтак суд вимагає поновити директора гімназії Володимира Ткачука на посаді. А разом з тим – виплатити йому чималу компенсацію. Також за необдумані вчинки влади доведеться розплачуватися нашим підприємцям: з міського бюджету витратять тисячі гривень на послуги правників та судові збори.

Зокрема за час вимушеного прогулу з 18 вересня 2023 року по 16 жовтня 2024 року з наших податків виплатять 117 512 грн Володимиру Ткачуку.

Ще 5000 грн у якості компенсації витрат на професійну правничу допомогу.

Крім того ще 1211 грн витратять з бюджету на судовий збір.

Загалом вийшло 123 723 грн.

І це ще не кінець. Управління освіти найняло приватну адвокатку Христину Юркевич, яка відстоювала незаконне рішення про звільнення Володимира Ткачука. Суди тривали понад рік, тож сума буде чималою. Інформатор поцікавиться у влади міста, який розмір виплат адвокатці. Також будемо вимагати,  аби ці витрати понесли винуватці незаконного рішення, зокрема особа, яка поклала свій підпис у наказі про звільнення – Вікторія Гриджук.

Управління освіти ще може подати апеляційну скаргу, прирікаючи платників податків на нові витрати на судову тяганину.

Повний текст судового рішення у файлі Суд Ткачук проти управлінні освіти

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору