Коломия До сайту

Незабуті: минуло два роки з дня загибелі Андрія Ткаченка

Андрій Ткаченко вірний син України, який ще у 2015 році обрав шлях захисника України. З початком повномасштабного вторгнення він знову став на захист рідної землі у складі 65-ї окремої механізованої бригади. Рівно рік тому Герой поклав своє життя, борючись за свободу нашої держави.

Інформатор Коломия ділиться історією життя Героя в день його загибелі.

Андрій Валентинович Ткаченко народився 14 листопада 1984 року в місті Коломия у родині Галини та Валентина. У 1986 році почав відвідувати дитячий садок №11, а шкільні роки провів у Коломийській ЗОШ №2. Після цього здобув професію в професійно-технічному училищі №10. У 18-річному віці Андрій відслужив строкову службу в армії.

У 2015 році він підписав контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою. З початком повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році Андрій був мобілізований до лав Збройних Сил України, де став кулеметником у 65-й окремій механізованій бригаді та виконував важливі бойові завдання.

Андрія згадують як людину щиру, добру та співчутливу, завжди готового допомогти в будь-якій ситуації. На жаль, він не встиг створити власну родину.

Вірний військовій присязі, Андрій продемонстрував неабияку стійкість і хоробрість, борючись за свободу нашої країни. Він трагічно загинув 19 жовтня 2022 року під час артилерійського обстрілу на Запорізькому напрямку.

Героя поховали з почестями на Алеї Слави в Коломиї.

Вічна та світла пам’ять Герою…