Хоч чимало ґаздинь вже встигли зробити заготівлю консервації на зиму, бувають ситуації, коли часу на довгі рецепти не вистачає, а покуштувати мариновані овочі хочеться вже сьогодні.
Інформатор Коломия ділиться швидкими рецептами маринадів.
МАРИНОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ
Інгредієнти:
- Печериці – 500 г
- Рафінована соняшникова олія – 50 мл
- Столовий оцет – 2 ст. л.
- Чорний перець горошком – 10 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Вода – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Приготування: У каструлю влити воду, оцет, додати сіль, лавровий лист, перець горошком, цукор, нарізаний шматками часник та соняшникову олію. Гриби промити (їх найкраще брати невеликого розміру) і викласти в каструлю з маринадом. Покласти варити. Варити 5 хвилин з моменту закипання. Гриби разом із маринадом перекласти в банку і прибрати на кілька годин у холодильник. Мариновані печериці можна подавати до столу, присипавши зеленою або ріпчастою цибулею.
МАРИНОВАНІ БАКЛАЖАНИ
Інгредієнти:
- Баклажан – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2.5 ч. л.
- Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1.5 ст. л.
- Часник, зубчики – 4 шт.
- Кріп, гілочка – 2 шт.
- Каєнський перець – 1/4 ч. л.
- Коріандр мелений – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування: Поріжте баклажани товщиною в палець, та проваріть 5-7 хвилин після закипання. Потім відкиньте на дуршлаг, дайте стекти рідині та додайте подрібнений кріп і часник. З’єднайте сіль, цукор, оцет, олію, коріандр та залийте баклажани. Додайте трохи меленого каєнського перцю. Дайте настоятися годину, хоча можна їсти вже через 30 хвилин.
МАРИНОВАНІ КАБАЧКИ
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Мед або цукор – 0,5 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Петрушка – невеликий пучок
- Часник-1-2 зубчики
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування: Наріжте кабачки тонкими кільцями. Посоліть і залиште на 5-10 хвилин. Дрібно наріжте петрушку. Подрібніть часник. Змішайте мед (цукор), часник, чорний мелений перець, оцет і рослинну олію. Злийте рідину з кабачків. Додайте маринад і петрушку. Перемішайте, поставте в холодильник маринуватися мінімум на 20-30 хвилин.
МАРИНОВАНА КАПУСТА
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 300 г
- Часник – 5 зубчиків
Для маринаду: - Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Олія – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет 9% – 100 мл
Приготування: Підготуйте інгредієнти для швидкої та хрусткої маринованої капусти. Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці по-корейськи, часник подрібніть. Перемішайте капусту з морквою та часником для приготування швидкої та хрусткої маринованої капусти. Перекладіть капусту у трилітрову банку. Приготуйте маринад. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, олію та лавровий лист. Акуратно влийте оцет у киплячий маринад. Залийте гарячим маринадом капусту у банку. Закрийте банку кришкою та залиште при кімнатній температурі на 2 години. Після цього поставте банку холодильник на 24 години. Через 24 години швидка і хрумка маринована капуста готова. Додайте дрібно нарізану цибулю, перемішайте.
МАРИНОВАНІ ОГІРКИ
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Кріп – невеликий пучок
- Часник – 3-4 зубчики (за смаком)
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 6% – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
Приготування: Розріжте огірки навпіл, шкірну половину наріжте на четвертинки. Дрібно наріжте кріп, подрібніть чеснок. Додайте до огірків. Додайте сіль, цукор, оцет, олію. Добре перемішайте, дайте настоятися щонайменше 10-20 хвилин, а краще 1 годину в холодильнику.
Джерела: Інформатор Кривий Ріг, unian.ua, rbc.ua.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com