Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Уродженець Турки придбав понад 8000 пляшок фальсифікованої горілки для перепродажу

Коломийський суд розглянув справу уродженця Коломийщини, який з метою реалізації придбав незаконно виготовлений алкоголь. Йдеться про 8200 пляшок, ємністю 0,5 л кожна, з написами на етикетках: «PSHENICHNAYA Пшенична класична горілка».

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на вирок суду.

Обвинувачений, не маючи ліцензії на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями, з грудня 2021 по січень 2022 року, придбав понад 8 тисяч пляшок фальсифікованої горілки.

З метою її подальшого продажу за вищою ціною, чоловік незаконно зберігав пляшки у складському приміщенні за місцем здійснення господарської діяльності ТзОВ «Аскор-Україна», де він працював на посаді менеджера (управителя) зі збуту. Звідти він здійснював збут вищевказаних незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

У вироку описуються 3 випадки продажу такого алкоголю. Зокрема, 29 травня 2023 року близько 12:30 уродженець Коломийщини  з метою незаконної наживи продав за 1072,38 грн 20 пляшок, по ціні 53,62 грн за пляшку, із використанням наклеєних на них підроблених марок акцизного податку.

29 червня 2023 року близько 16:00 він продав 80 пляшок по 52,13 грн за кожну. Таку ж саму партію збув ще й 31 липня.

В цей ж день, 31 липня 2023 року, під час проведення обшуку в складському приміщенні було виявлено та вилучено незаконно виготовлені алкогольні напої, а саме: 7839 пляшок горілки, ємністю 0,5 л кожна, з етикеткою «PSHENICHNAYA Пшенична класична горілка», із наклеєними на них підробленими марками акцизного податку, які обвинувачений незаконно придбав та зберігав з метою використання при продажу алкогольних напоїв.

У суді чоловік беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.199, ч.1 ст.204 КК України та підтвердив обставини їх вчинення.

Також у вироку зазначається, що між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винним й призначив:

  • за ч.1ст. 204 КК України штраф, що становить 85 000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів;
  • за ч. 1 ст. 199 КК України у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

Та, на підставі ст. 75 КК України, чоловіка звільнили від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік.

В дохід держави з нього стягнуть 57 360 процесуальних витрат в кримінальному провадженні за проведення судово-технічних експертиз та судових експертиз спиртовмісних рідин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору