Коломия До сайту

Дочекалися! Виконавчий комітет у Коломиї проголосував “За” початок опалювального сезону з 22 жовтня

Тиждень тому батьки дошкільнят у Коломиї розпочали боротьбу за тепло у садочках міста. Попри мінусову температуру вночі Коломийська міська рада планувала розпочати опалювальний сезон 1 листопада. В цей час у спальнях деяких садочків журналісти застали показники на 2-7 градусів нижче санітарної норми. Тоді матусі попрямували до кабінету мера, аби змусити міського голову увімкнути опалення в навчальних закладах. 

І ось, сьогодні, 22 жовтня, виконавчий комітет підтримав оновлений проєкт рішення про початок опалювального сезону з 22 жовтня.

Розповідає Інформатор Коломия.

Нагадаємо, 15 жовтня журналісти на запит батьків відвідав садочки міста і порівняв показники температури повітря із показниками термометрів у кабінетах ратуші. Виявилося, що поки дітки спали у садочках при +12°С чи +14°С,  у владних кабінетах журналісти зафіксували +24°С і навіть +26°С.

Виправити ситуацію з температурою керівники садочків не могли – чекали відповідного розпорядження від влади. Так поки у ратуші зволікали, дітвора сиділа закутана-замотана, а вихователі клали у дитячі ліжечка пляшки з гарячою водою, аби хоч трохи зігріти спальні місця.

Наступного дня розлючені матусі з дошкільнятами вже сиділи у мерському кабінеті. Чекати 1 листопада не могли, адже вночі температура повітря сягнула -2°С. Міський голова намагався вийти з облоги розмитими обіцянками, але мамусі були невблаганні. 

Цього ж дня трубами і батареями декотрих садочків та шкіл таки подзюрчала тепла вода. Ну ще б: матусі погрожували завтра лишити своїх малят меру на опіку. В хід пішли й ультиматуми, й різка критика неспроможності влади подбати про зиму наперед. Проте тепло дісталось не до всіх навчальних закладів Коломиї.

21 жовтня журналісти Інформатора подзвонили до міського голови із запитанням, чому досі в школах і садках холодно. На це Богдан Станіславський відповів, що наразі ще не в курсі, яка ситуація з опалюванням у закладах освіти, бо сам “тільки приїхав з Польщі”.

Сьогодні, 22 жовтня, у залі Коломийської міської ради засів виконавчий комітет, який мав проголосувати за початок опалювального сезону у місті. І ось, прозвучали такі бажані для коломийських матусь слова: на розгляд питання винесли зі змінами, а початок опалювального сезону перенесено з 1 листопада на 22 жовтня.

“ЗА” проголосували всі присутні члени виконкому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com