Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

На Надвірнянщині відкрили меморіальні дошки п’ятьом полеглим воїнам

На Надвірнянщині відкрили меморіальні дошки п'ятьом полеглим воїнам

Сьогодні, 22 жовтня, на стінах ліцею в с. Гвізд Надвірнянського району урочисто освятили меморіали на честь п’ятьох Героїв, які віддали своє життя за Україну.

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на міського голову Надвірної.

Відкрили пам’ятні дошки в пам’ять про п’ятьох полеглих бійців: Василю Янцюка, Віталія Микиця, Богдана Дем’янчука, Янцюка Миколу та Гандзюка Дмитра.

Микола Янцюк народився 18 березня 1976 року, проживав у селі Гвізд Надвірнянської територіальної громади. 19 липня солдат отримав поранення не сумісні з життям внаслідок скиду противником НВП з БпЛА неподалік населеного пункту Стариця Чугуївського району Харківської області.

Дем’янчук Богдан народився 4 листопада 1983 року в с. Гвізд. Став на захист рідної держави з перших днів повномасштабного вторгнення. Брав участь у важких боях, загинув на Донеччині.

Дмитро Гандзюк народився 28 жовтня 1985 року в селі Гвізд. Захисник був стрільцем 4-го піхотного батальйону військової частини А5001. Дмитро загинув 16 вересня 2024 року внаслідок важкої хвороби, яку отримав, обороняючи Україну.

Василь Янцюк народився у 1975 році в селі Гвізд. Військовий загинув 25 серпня 2023 року під час бойового завдання поблизу села Роботине. З того часу Василь Янцюк вважався зниклим безвісти, поки його не ідентифікували.

Віталій Микицей народився 14 липня 1995 року в селі Гвізд. У лавах ЗСУ мав звання молодшого сержанта. Воїн загинув у свій день народження 14 липня 2024 року поблизу міста Часів Яр на Донеччині.

Вічна та світла пам’ять Героям…

Нагору