Коломия До сайту

Правоохоронці викрили спільника, який допомагав коломиянину незаконно переправляти чоловіків за кордон

Наприкінці вересня цього року поліція на одній із вулиць Коломиї спіймала “на гарячому” місцевого мешканця, який організував незаконну переправу чоловіків у Румунію. Нещодавно про підозру повідомили і його спільнику з Чернівецької області.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на обласну прокуратуру.

Нагадаємо, мешканець Коломиї підшукував клієнтів, отримував від них гроші та супроводжував до державного кордону. Свого «клієнта» фігурант мав перевезти мотоциклом в прикордонну зону Чернівецької області. Маршрут пролягав карпатським високогір’ям, лісами, поза пунктами пропуску, аж до румунського кордону. Послуги «перевізника» оцінили у 10 000 доларів.

Та, під час отримання коштів від військовозобов’язаного, чоловіка затримали на одній з вулиць у Коломиї.

Як стало відомо, у змові з ним був й 27-річний буковинець, який за грошову винагороду допомагали чоловікам призовного віку перетинати кордон поза межами контрольно-пропускних пунктів.

Поліція розповідає, що разом з «клієнтом» зловмисники планували виїхати з Коломиї на світанку. Спершу на автомобілі вони мали добратись в прикордонну зону. А далі на мотоциклі, який надав мешканець Буковини, добратись до кордону та перетнути його.

Коломийська окружна прокуратура повідомила йому про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон (ч.3 ст.332 КК України).

27-річному коломиянину суд ще кілька тижнів тому обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Невдовзі міру запобіжного заходу оберуть і для другого підозрюваного.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com