Зима — час, коли хочеться тепла, затишку і трішки магії. І що може бути краще, ніж зігріваючий напій у холодний день?
Інформатор Коломия підготував для вас добірку напоїв, які наповнять ваш дім ароматами спецій, піднімуть настрій і допоможуть зігрітися.
Безалкогольний гарячий сидр
Інгредієнти:
- груша – 1 шт
- апельсин – 1 шт
- гвоздика – 2 шт
- лимон – 1 шт
- запашний перець – 3-5 шт
- свіжий імбир – невеликий шматочок,
- кориця – 1 паличка
- яблучний сік – 2 л.
Приготування: яблучний сік розігрійте на середньому вогні і доведіть до кипіння. Наріжте на тонкі скибочки фрукти і додайте в яблучний сік. Натріть імбир і додайте разом з рештою спеціями в сидр. Варіть напій 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь і потримайте під кришкою протягом години. Розлийте порційно і насолоджуйтеся.
Журавлинний пунш
Інгредієнти:
- заморожена журавлина – 100 г
- журавлинний сік – 100 мл
- апельсиновий сік – 500 мл
- сік одного лайма
- скибочки апельсина лайма – за смаком
- листя м’яти – за смаком
- яблучний сік – 600 мл.
Приготування: змішайте журавлинний, апельсиновий, лаймовий і яблучний сік. Розігрійте в каструлі, не доводячи до кипіння. Покладіть на дно склянки трохи замороженої журавлини, кілька скибочок цитрусових і листя м’яти. Залийте теплим соком і насолоджуйтеся.
Гарячий шоколад з горіховою пастою
Інгредієнти:
- 0,5 склянки молока;
- 1/3 склянки шоколадно-горіхової пасти;
- несолодкі збиті вершки (для подачі);
Приготування: Змішайте молоко і шоколадно-горіхову пасту в маленькій каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб суміш залишалася однорідною. Готовий гарячий шоколад можна розділити на 2 чашки і подавати зі збитими вершками або маленькими маршмелоу. Для приготування класичного гарячого напою використовують молочний або білий шоколад. А за бажання можна додати щіпку кориці і куркуми на кінчику ножа для легкого золотистого відтінку.
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
- 1 літр Сік з червоного винограду
- ½ шт. Апельсин
- 2 паличка Кориця
- 5 шт. Гвоздика
- 2 шт. Лавровий лист
- 2 гілочки Чебрець
- 2 ст. л. Цукор
Приготування: Апельсин (½ шт.) помийте і поріжте кружечками. Половину з них ми використовуємо для приготування глінтвейну. У невелику каструлю вилийте сік (1 л) і додайте всі спеції: 2 палички кориці, 5 шт. гвоздики, 2 лаврових листки і 2 гілочки чебрецю. Потім додайте цукор і половину апельсинових кілець. Поставте на маленький вогонь і варіть протягом 10 хвилин. Слідкуйте, щоб ваш глінтвейн не кипів. Подавати цей напій можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі додайте в кожну склянку по кружечку апельсина.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com