Коломия До сайту

Рибний пиріг, котлетки та суп: що приготувати з риби, яка залишилася після Святвечора

Після Святвечора у багатьох господинь залишається риба, яку не вдалося використати за святковим столом. Рибний пиріг, ароматні котлетки чи ніжний суп – ідеї нескладних, але дуже апетитних страв, які допоможуть зберегти продукти та додадуть різноманіття до вашого меню.

Інформатор Коломия ділиться рецептами.

Рецепт рибного пирога з хеком та картоплею

Інгредієнти:

Приготування: Підготуйте всі інгредієнти для приготування закритого рибного пирога. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Очистьте 3 середні картоплини та наріжте крупними шматочками. Викладіть у каструлю і залийте водою з дрібкою солі. Варіть до готовності, це приблизно 20-25 хвилин. Розігрійте пательню з 4 ст. л. соняшникової олії та обсмажте цибулю, приблизно 5 хвилин. Шматочки риби  поріжте на більш дрібні шматочки. Відварену картоплю потовчіть і дайте трохи охолонути. Викладіть у миску, додайте посмажену цибулю та рибу. Помийте 10 гілочок кропу та дрібно посічіть, додайте зелень у миску. Поріжте довільними шматочками 100 г зелених оливок без кісточок, викладіть у миску. Вбийте 1 яйце та всипте сіль і перець до смаку. Робочу поверхню чи дошку присипте борошном. Тісто розділіть на дві рівні частинки та трохи розкачайте кожну. Форму для запікання вистеліть одним пластом тіста та густо наколіть його виделкою. Ми використовували форму діаметром 26 см. Викладіть начинку на тісто та розрівняйте лопаткою. Накрийте другою половиною розкачаного тіста. Зайве тісто зріжте ножицями чи ножем, а потім защипніть краї. Зверху змастіть рибний пиріг яйцем за допомогою пензлика та присипте 2 ст. л. кунжуту. Поставте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Рибний суп

Інгредієнти:

Приготування: у каструлі відваріть порізані овочі до готовності. Додайте залишки риби разом із бульйоном. Приправте сіллю, перцем, лавровим листом. Перед подачею посипте свіжою зеленню.

Рибні котлети 

Інгредієнти:

Приготування: Видаліть шкіру та кістки з риби, якщо вони є. Розімніть м’якоть виделкою або подрібніть у блендері до однорідної консистенції. Цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці, часник пропустіть через прес (за бажанням). Додайте до риби. Вбийте яйце, додайте панірувальні сухарі, сіль, перець і спеції. Якщо використовуєте зелень, подрібніть її і додайте до суміші. Добре перемішайте до отримання щільної маси. Сформуйте котлети бажаного розміру. Якщо маса здається занадто м’якою, додайте ще трохи сухарів. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажуйте котлети з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com