Коломия До сайту

Легкі й ніжні десерти з желе: добірка рецептів від Інформатора

Десерти з желе — це смачні та водночас дуже прості в приготуванні страви, які не потребують багато часу та особливих інгредієнтів. 

Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів десертів із желе.

Бланманже

Назва рецепту звучить доволі складно, але приготування дуже просте.

Інгредієнти:

Для ягідного шару:

Приготування: 

Спершу потрібно залити желатин 100 мл молока та залишити на 10 хв. Далі потрібно взяти 300 мл молока та довести до кіпіння, згодом охолодити та додати цукру по смаку. Далі додати желатин та перемішати. Готову масу розлити по формам і поставити у холодильник на 6 годин. Після застивання зверху можна додати варення.

Апельсиновий пудинг

Інгредієнти:

Приготування:

Спочатку з апельсинів потрібно зняти тонкий шар цедри за допомогою спеціального ножа або дрібної терки, уникаючи білої частини, яка може додати гіркоти. Далі треба вичавити з них сік у кількості 150 мл. Влити в нього желатин і залишити набухати згідно з інструкцією на упаковці.

Збийте окремо жовтки. У каструлю з молоком додайте цедру та нагрійте до кипіння. Потім всипте цукор і ретельно перемішайте. Після цього необхідно влити збиті жовтки, зменшити вогонь і варити масу, постійно помішуючи, поки вона не стане густішою.

Додайте підготовлений желатин та добре перемішайте. Отриману масу влийте у форми та залиште на 7-8 годин.

Кавово-молочне желе

Інгредієнти:

Приготування:

Спочатку необхідно зварити каву будь-яким методом та процідити від гущі. Після чого змішати желатин і воду, та поставити на водяну баню до моменту поки желатин не стане рідким. Зніміть суміш з вогню та поставте охолонути. Підігрійте молоко до 60-65 °C та рівномірно розчиніть желатин. Влити одну половину желатину в молоко, іншу – в каву. Перемішати обидві рідини, щоб желатин поширився по всьому об’єму.

У форму залийте перший шар желе, на вибір кава або молоко. Потім поставте в холодильник на 15 хвилин, після чого на застиглий шар додай наступний. Сформований десерт потрібно залишити в холодильнику на 3 години.

Застигле желе можна прикрасити кокосовою стружкою або тертим-шоколадом.

Сирне желе-зебра

Інгредієнти: 

Приготування:

У каструльку всипте желатин і залийте його холодним молоком. Залиште на 20-30 хвилин, щоб желатин набряк, далі покладіть каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, нагрівайте до повного розчинення желатину.

Важливо, щоб суміш не закипіла, адже желе може не застигнути. Далі потрібно з’єднати сир з цукром і розімнути вилкою. В суміш додайте сметану і за допомогою блендера збийте до однорідності. Після чого влийте розведений желатин і ще раз збийте. Розділіть масу на дві частини, в одну з них додайте какао. Щоб отримати рівні шари — вилийте в форми частину першої заготівлі, дайте їй застигнути в холодильнику, потім вилийте частину другої. Продовжуйте, поки не закінчиться желе. Залиште в холодильнику на 5-6 годин.

Двокольорове сирне желе з фруктами

Інгредієнти:

Приготування:

Для приготування цього десерту нам також знадобиться сирна маса з попереднього десерту. Оберіть будь-які яскраві фрукти, наприклад манго чи полуницю, та збийте їх у блендері. Розділіть сирну масу на 2 частини та одну змішайте з фруктовим пюре. Отриману сумші заливайте у форму під кутом та дайте охолонути в холодильнику. Другу частину залийте, тримаючи форму рівно та дайте застигнути в холодильнику. Готовий десерт можна прикрасити свіжими фруктами.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com