Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Швидкі та смачні сніданки: рецепти на кожен день

Швидкі та смачні сніданки: рецепти на кожен день

Зазвичай вранці немає багато часу на приготування сніданку, але ж хочеться з’їсти чогось смачного та поживного. В такому випадку пропонуємо добірку страв, які можна приготувати на сніданок за кілька хвилин та зі звичайних інгредієнтів.

Підготував Інформатор Коломия.

Сирний мелт (сендвіч)

Інгредієнти

4 скибки білого хліба
80 г сиру гауда
80 г чедеру (або інший вид сиру)
70 г масла
⅓ ч. л. паприки
½ ч. л. сухого часнику
2 гілочки кропу
30 г масла для смаження

Приготування:

Крок 1 – Натріть на крупну терку 80 г чедеру та 80 г гауди, додайте до них ⅓ ч. л. паприки, ½ ч. л. сухого часнику, дрібно нашатковані 2 гілочки кропу та перемішайте.
Крок 2 – Змастіть дві скибочки хліба вершковим маслом, додайте поверх масла половину тертого сиру, накрийте другим шматочком змащеного хліба. Тепер зробіть теж саме для другого сендвічу.
Крок 3 – Розігрійте пательню з 30 г масла, викладіть сендвічі на пательню та смажте з обох боків до рум’яної скоринки. Подавайте страву гарячою.

Фрітата, або запеченй омлет зі спаржею

Інгредієнти

Яйця 6 шт.
50 г. молока
8 шт. томатів чері
5 стебел спаржі (за відсутності – спаржева квасоля)
1 цибуля
70 г. сиру Фета
4-5 шматки панчети (різновид бекону)
Кріп та зелена цибуля
Оливкова олія для смаження
Спеції

Приготування:

крок 1 — На пательню з оливковою олією додати порізану цибулю, чері та спаржу без верхівок та шматочки панчети (можна без панчети), приправити. Смажити 3-4 хв.
крок 2 — Розмішати яйця, молоко, сіль, перець, нарізану зелену цибулю.
крок 3 — Залити овочі, викласти зверху верхні частини спаржі, які ми залишити. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку до готовності, 8-10 хв.
крок 4 — Готову фрітату посипати кропом.

Сендвіч-круасан з овочами

Інгредієнти

1 огірок
2 круасани
1 томат
1 синя цибулина
2 гілочки петрушки
2 ст. л. густого білого йогурту
4 листочки салату
4 ч. л. гірчиці в зернах
*можна додати іншу начинку за смаком

Приготування

Крок 1 – Візьміть два круасани та обережно розріжте їх посередині, але розрізайте не до кінця. Помийте та висушіть овочі та зелень.
Крок 2 – В окремій мисці змішайте 2 ст. л. йогурту з мілко нашаткованою петрушкою та змастіть круасани всередині.
Крок 3 – Наріжте огірок тонкими продовгуватими кружальцями, томат скибками. Цибулю почистьте та наріжте тонкими півкільцями.
Крок 4 – Покладіть всередину круасану по два листки салату. Викладіть нарізані огірки, зверху покладіть скибки томатів та кружальця цибулі. За бажанням, додайте зверху по 2 ч. л. гірчиці та посоліть до смаку.

Французькі тости

Інгредієнти

тостовий хліб, Панеттоне або звичайний батон
3 яйця
200 г молока
1 ст л цукрової пудри
Дрібка кориці
Вершкове масло та рослинна олія для смаження

Спосіб приготування

крок 1 — Вінчиком змішати всі інгредієнти.
крок 2 — Сковорідку розігріти з вершковим маслом та рослинною олією. Рослинну олію варто додати, щоб вершкове масло не горіло.
крок 3 — Занурити кожен шматок тостового хліба або панеттоне в молочно-яєчну суміш, смажити на середньому вогні з обох боків.
крок 4 — Тости повинні бути хрумкі ззовні та ніжні всередині.
крок 5 — Викласти на тарілку, полити медом, посипати щедро цукровою пудрою.
крок 6 — Додати жменю свіжих ягід або подавати з джемами.

Сирники з бананом

Інгредієнти

400 г кисломолочного сиру
2 банани
1 яйце
100 г борошна + 30 г для припилу
1 ст.л. цукру
⅓ ч.л. солі
4 ст.л. олії

Приготування

Крок 1 – Перетріть 400 г сиру через сито, щоб зробити його ніжнішим.

Крок 2 – Натріть 2 банани на крупну тертку та додайте їх до сиру.

Крок 3 – Додайте до сиру яйце, 100 г борошна, 1 ст.л. цукру та ⅓ ч.л. солі. Перемішайте до однорідності.

Крок 4 – Сформуйте сирники по 65-70 г один, спершу скрутивши кульки, а потім приплюснувши їх ножем чи рукою. Обваляйте сирники в борошні.

Крок 5 – Розігрійте пательню з 2 ст.л. олії, викладіть першу партію сирників і смажте по 5-6 хвилин з кожного боку. Долийте олію та обсмажте другу партію сирників.

Млинці з яблуками

Інгредієнти

200 г кефіру
1 яйце
160 г борошна
30 г цукру
0,5 ч л соди
140 г спілих яблук, нарізаних дрібним кубиком
Олія для смаження

Спосіб приготування

крок 1 — У мисці змішати кефір, яйце, цукор та соду.
крок 2 — Ввести борошно та перемішати до консистенції густої сметани.
крок 3 — Відставити тісто.
крок 4 — Почистити та нарізати яблука дрібним кубиком. Яблука краще брати спілі.
крок 5 — Все зʼєднати та розмішати.
крок 6 — Смажити на рослинній олії з обох боків на середньому вогні.
крок 7 — Подавати з медом або сметаною.

Джерела: Світлана Климовська, Klopotenko

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору