Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Смачні та незвичні салати: добірка рецептів

Смачні та незвичні салати: добірка рецептів. Якщо ви шукаєте щось незвичайне та нове для свого меню, ми підготували добірку рецептів, що здивують не лише своїм смаком, але й унікальністю поєднання інгредієнтів.

Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів.

Салат з брюссельської капусти з яблуком та журавлиною

Інгредієнти:

  • 250 г брюссельської капусти
  • 1 середнє яблуко
  • 1 упаковка міксу салату
  • 1 ст. л. сухої журавлини
  • 1 ст. л. насіння соняшника
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 шт. лимона
  • 1 ст. л. гірчиці
  • сіль до смаку

Приготування: Наріжте кружальцями 250 г брюссельської капусти та часточками 1 середнє зелене яблуко. Змішайте 1 упаковку міксу салату, брюссельську капусту, яблуко. Додайте 1 ст. л. сухої журавлини, 1 ст. л. насіння соняшника. Для заправки змішайте 2 ст. л. оливкової олії, сік половинки лимона, 1 ст. л. гірчиці та сіль до смаку. Заправте салат та подавайте до столу. Нехай смакує!

Салат з куркою, хурмою та гранатом

Інгредієнти:

  • 1-2 хурми
  • 2 філе курячих стегна
  • 100 г моцарели
  • ⅓ гранату
  • 70 г салатного міксу
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль та перець до смаку

Приготування: Два курячих стегна посоліть та поперчіть, викладіть у застелену пергаментом форму та запечіть у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хв. Готові філе залиште охолоджуватися до кімнатної температури. Почистьте ⅓ гранату та розберіть його на окремі зернята. Хурму наріжте часточками або трикутниками. Запечені філе стегенець наріжте соломкою. У салатницю викладіть 70 г салатного міксу, зернята гранату, шматочки хурми, моцарели та курки. Заправте салат 2 ст. л. олії, 1 ч. л. лимонного соку, посоліть собі до смаку, перемішайте та одразу подавайте.

Смачний салат з нутом

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 200 г томатів чері
  • 0,5 шт. червоної цибулі
  • 150 г твердої бринзи
  • 3 гілочки петрушки
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль до смаку
  • чорний мелений перець до смаку

Приготування: Злийте рідину з 1 банки консервованого нуту. Змішайте його у глибокій мисці з 200 г томатів чері, порізаних на четвертинки. Почистьте та поріжте напівцільцями 0,5 шт. червоної цибулі. Додайте цибулю до нуту та помідорів. Поріжте кубиком 150 г твердої бринзи та подрібніть 3 гілочки петрушки. Змішайте всі інгредієнти. Полийте салат 1 ст. л. бальзамічного оцту та 2 ст. л. оливкової олії. Посоліть та поперчіть до смаку та подавайте. Нехай смакує!

Теплий салат з куркою та кабачком

Інгредієнти :

  • філе куряче (філе стегна) 4 шт.
  • кабачок
  • перець болгарський
  • мікс салату, шпинат або айсберг
  • помідори
  • шампіньйони
  • соус соєвий 2 ст. л.
  • сік лимонний 1 ст. л.
  • гірчиця діжонська 1 ч. л.

Приготування:

Замаринуйте філе стегна в суміші соєвого соусу та спецій для курки. Залиште м’ясо на 20-30 хвилин, щоб воно увібрало всі аромати.
Наріжте замариноване філе на зручні шматочки та обсмажте на середньому вогні до готовності. Курка має бути золотистою зовні та соковитою всередині. Окремо обсмажте кабачок і болгарський перець. Наріжте їх скибочками чи кубиками, залежно від ваших вподобань. Обсмажування робить овочі ніжними, водночас вони зберігають легку хрумкість. Свіже листя салату (або шпинат) ретельно промийте та висушіть. Помідори наріжте на четвертинки чи половинки, якщо використовуєте чері. Змішайте всі інгредієнти у глибокій мисці: обсмажене філе, кабачок, перець, свіжу зелень і помідори. Якщо вирішите додати шампіньйони, обсмажте їх окремо і також додайте до салату. Приготуйте заправку, змішавши соєвий соус, лимонний сік і діжонську гірчицю. Полийте салат цією сумішшю та ретельно перемішайте. Перед подаванням посипте страву кунжутом для додаткової текстури та аромату.

Салат з креветками та ананасом

Інгредієнти:

  • Консервовані ананаси – 200 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Креветки очищені – 300 г.
  • Майонез – 40 г.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Вершкове масло – для обсмажування креветок.

Приготування: Для початку обсмажте до рум’яної скоринки кілька креветок для прикрашання салату і приберіть їх остигати. Відваріть морепродукти, що залишилися, і яйця. Натріть сир та готові яйця, а ананаси наріжте кубиками. З’єднайте в глибокій мисці яйця, креветки, сир, ананаси, майонез, сіль і перець. Вичавіть туди часник і ретельно перемішайте. Перед подачею перекладіть готовий салат в тарілку і прикрасьте обсмаженими раніше креветками.

Джерело: Клопотенко, ТСН

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору