Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Смачний піст: добірка рецептів

Піст – це не привід відмовлятися від різноманітних і смачних страв! Навпаки, це чудова можливість відкрити для себе нові поєднання продуктів, ароматні спеції та корисні інгредієнти.

Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів.

Пісні котлети з капусти

Інгредієнти:

  • Капуста – 700 г.
  • Гриби ( за бажанням) – 200 г.
  • Цибуля – 100 г.
  • Манка-50 г.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Спеції, сіль, перець за смаком.
  • Соняшникова олія для смаження – 2 стол.л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода для соусу – 300 мл.

Приготування: Для приготування підійде як білокачанна, так і пекінська капуста. Цибулю дрібно нарізати і посмажити на гарячій сковороді з олією до золотистого кольору приблизно 5 хвилин. Додати дрібно нарізані гриби і смажити ще 3-5 хвилин. У великій каструлі довести воду до кипіння і посолити. Крупно нарізати капусту і опустити в окріп. Варити капусту до напівготовності приблизно 12 хвилин. З готової капусти злити воду і подрібнити блендером капусту. Відкинути капустяне пюре на ситечко і злити зайву воду.До капустяної маси додати манку, борошно, часник, спеції. Посолити, поперчити. Потім вмішати гриби з цибулею. Розігріти сковороду з олією і викласти капустяні котлети. Обсмажити котлети по 4-5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

Пісна картопляна запіканка з грибами

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,5 кг.
  • Гриби – 200 г.
  • Овочева суміш заморожена – 200 г.
  • Цибуля – 1 шт.Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубч.
  • Соняшникова олія – 4 стол. л.
  • Зелень за смаком.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування: Картоплю почистити, нарізати і відварити до готовності. Розтовкти в пюре з невеликою кількістю води. На сковорідці обсмажити до золотистого кольору цибулю, часник, моркву та овочеву суміш (овочі беріть на свій розсуд). Форму для випічки змастити олією і викласти половину пюре. Потім рівномірно розкласти смажені овочі та викласти другу половину пюре. Запікайте 30 хвилин за 180°, поки на запіканці не з’явиться золотиста скоринка.

Рулет з овочами 

Інгредієнти:

  • 2 лаваші
  • 1 авокадо
  • 1 томат
  • ½ солодкого перцю
  • ½ синьої цибулі
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • ½ ч. л. улюблених приправ
  • сіль до смаку

Приготування: Овочі помийте та висушіть рушником. Цибулю почистьте. Авокадо розріжте навпіл, витягніть кісточку. За допомогою столової ложки виберіть з авокадо м’якуш, перекладіть його в окрему миску та потовчіть виделкою до однорідності. Наріжте 1 томат, 1 цибулину та ½ солодкого перцю маленькими кубиками. Викладіть нарізані овочі в миску до авокадо, додайте 1 ч. л. лимонного соку, ½ ч. л. спеції, посоліть до смаку та перемішайте. Підготуйте 2 лаваші, викладіть на них начинку та обережно загорніть лаваш рулетом. Обсмажте загорнуті лаваші на грилі або сухій пательні з обох боків до рум’яності, приблизно 3-5 хв та подавайте.

Салат з кіноа, нутом та овочами

Інгредієнти:

  • 50 г крупи білого кіноа (або 150 г відвареного)
  • 150 мл води (для відварювання кіноа)
  • 100 г консервованого нуту
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • 2-3 гілочки петрушки
  • 30 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • ½ ч. л. солі

Приготування: Викладіть 50 г кіноа в каструлю, залийте 150 мл води, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 15-20 хв або до готовності. Зніміть готову крупу з вогню, накрийте кришкою та дайте відпочити 5 хв. Потім перекладіть в миску та залиште охолоджуватися за кімнатної температури.Поки крупа вариться, підготуйте овочі. Помийте та обсушіть 1 огірок, 1 томат та 2-3 гілочки петрушки. Помідор наріжте скибками, огірок — тонкими кільцями, а петрушку мілко нашаткуйте. У салатницю викладіть 100 г нуту (рідину попередньо злийте), 150 г охолодженого до кімнатної температури кіноа, нарізаний огірок, помідор, петрушку. Ви можете викладати кожен інгредієнт окремо, щоб зібрати боул, або можете довільно перемішати інгредієнти, щоб отримати класичний салат. Заправте салат 30 мл оливкової олії, додайте 1 ст. л. лимонного соку, посоліть (½ ч. л. солі), перемішайте та подавайте.

Пісні котлети виходять з печериць

Інгредієнти:

  • 500 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 2 ст.л. олії
  • ½ ч.л. солі
  • 2 зубчики часнику
  • 70 г панірувальних сухарів +30 г на панірування
  • 3 ст.л. олії

Приготування: Вимийте 500 г печериць і наріжте начетверо. Цибулину та морквину очистьте та наріжте середнім кубиком, 2 зубчики часнику подрібніть.Розігрійте пательню з 2 ст.л. олії, викладіть на неї гриби та смажте на середньому вогні 4-5 хвилин. Додайте до грибів цибулю й моркву та смажте разом іще 3-4 хвилини. Посоліть ½ ч.л. гриби з цибулею та дайте суміші трішки охолонути. Перекладіть суміш у блендер і перебийте до консистенції однорідного фаршу. Додайте до “фаршу” 70 г панірувальних сухарів та подрібнений часник. Перемішайте суміш і дайте їй постояти 15 хвилин. Сформуйте котлети, обваляйте їх з усіх боків у 30 г панірувальних сухарів. Смажте котлети на розігрітій пательні на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони будуть готові, коли утвориться гарна скоринка.

Джерела: Уніан, Клопотенко

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору