У світі та Україні також відзначають День ракетних і артилерійних сил в Україні, Всесвітній день охорони дикої природи, Міжнародний день гепарда та Міжнародний день банків.
Слідкуйте за нами у Телеграм
Завжди оперативні новини Коломиї. Підпишись 👇
Фасад історичного будинку в Коломиї частково руйнує дружина місцевого депутата
Сім'я коломийського депутата руйнує унікальний фасад будівлі в історичному середмісті
Ціни на пальне у мережевих АЗС України
Оновлено станом на 04.12.2025
А95+
А95
ДП
ГАЗ
60.99
59.59
61.79
35.3
63.85
60.85
60.56
35.41
64.99
61.99
61.99
36.98
-
54.1
54.01
33.5
64.99
61.99
61.99
36.99
62.99
58.99
58.99
34.89
Війна в Україні
СУМАРНІ ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ ПРОТИВНИКА НА
1381 ДЕНЬ.
Квашена капуста - хіт осені та неймовірна насолода зими. З чим тільки її не їдять і яких рецептів не вигадують, аби приготувати її по-новому. Але цьогоріч доведеться знову вигадувати щось нове - треба вразити всіх рідних.
Інформатор підготував для вас рецепти, які не залишать байдужими прискіпливих дегустаторів.
Швидка квашена капуста
Інгредієнти на одну 3-х літрову банку:
капуста 1 кг 600 г,
морква 1 середня (100 г),
1 л кип'яченої води,
2 ст. л. солі,
1 ст. л. цукру.
Приготування:
Воду закип'ятити і поставити остигати. Додати сіль, цукор. Розмішати.
Капусту нашаткувати. Моркву натерти на крупній тертці. Перемішати.
Частину капусти покласти в банку, дерев'яним товкачем обережно утрамбували. І так до плічок банки.
Залити розсолом. Накрити капроновою кришкою.
Банку поставити в миску або глибоку тарілку (при бродінні розсіл може виливатися з-під кришки). Залишили на 3 дні при кімнатній температурі.
Через 3 дні дерев'яною паличкою зробити поглиблення у капусті, щоб вийшла гіркота і залишити на кілька годин. Якщо є можливість краще винести на цей час на повітря. Капуста готова.
Капуста квашена швидкого приготування
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 1 кг
морква - 1-3 шт
часник (за бажанням) - 3-4 зубчики
цукор-пісок - 0,5 склянки
сіль грубого помелу - 1 ст. л.
вода - 500 мл
перець чорний - 4-5 шт
перець запашний - 3-4 шт
олія - 0,5 склянки
оцет столовий 9% - 10 ст. л.
Приготування:
Капусту нарізати тонкою, довгою соломкою. Моркву почистити, помити і натерти на великій тертці.
Часник почистити, пропустити через прес. Змішати в мисці всі овочі.
У каструлю налити воду, закип'ятити. Всипати цукровий пісок, сіль, спеції, налити олію та оцет. Перемішати. Кип'ятити 1 хвилину.
Гарячу заливку вилити в капусту. Зверху капусту накрити перевернутою тарілкою великого діаметру, на яку поставити щось важке. Залишити настоюватися при кімнатній температурі.
Через 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Готову квашену капусту потрібно перекласти в банки, накрити капроновими кришками й зберігати в холодильнику.
Засолка капусти на зиму з медом
Інгредієнти:
вода (кип'ячена тепла, для розсолу) - 1 л,
сіль (з гіркою) – 1 ст. л,
мед - 1 ст. л,
кмин (або насіння кропу) – 1 ст. л,
капуста білокачанна - 1 шт,
морква – 2 шт.
Приготування:
Аби приготувати розсіл: в теплу кип'ячену воду додати сіль і мед, розмішати. Вода повинна бути теплою.
Нашатковану капусту з морквою трохи утрамбувати. Не зовсім щільно, залити розсолом та залишити в теплому місці.
Додати за смаком кріп чи кмин.
Через 2 дні капуста готова. Не забувайте протикати її. Через два дні потрібно винести на холод.
Отож обирайте найближчий рецепт до душі та готуйте квашену капусту із задоволенням.
Афіша подій у Коломиї з 17 листопада по 23 листопада
Доповнюється
У Коломиї та селах громади протягом тижня відбудеться низка заходів до Всесвітнього дня дитини, Дня студента, а також до Дня Гідності та Свободи й Дня пам'яті жертв Голодомору. А напередодні вихідних запланували відкриття резиденції Святого Миколая.