Жовта, зелена, бузкова... Мова в цій статті піде про стручкову квасолю - панну липневого меню. Сфокусуємося на бузковій - найрідкіснішій, найкориснішій, найсмачнішій і найзагадковішій - при варінні вона з фіолетової робиться зеленою.
Розповідає Інформатор.

Фіолетова, або драконова стручкова квасоля набагато соковитіша і ніжніша, ніж зелена. Окрім великої кількості білка, ця квасоля містить клітковину, мідь, цинк, марганець, залізо, кальцій, калій, йод, магній. Плоди дуже поживні, як м'ясо.
Ще одна з переваг цієї рослини - вона нейтралізує кислоту в організмі, підвищує імунітет і корисна для нервової системи.
Головне у приготуванні - не переварити, щоб не вийшла некорисна розмазня.
Як приготувати найпростішу страву з фіолетової стручкової квасолі?

Смакуйте на здоров'я.

На завершення - про ціну. На базарі ви можете купити майже кілограм цієї корисної рослини всього за 30 грн.
Вікторія Бойчук