4 травня — 🔥 З Міжнародним днем пожежника! Дякуємо всім, хто щодня ризикує життям заради нашої безпеки. Ваша мужність — незламна, а відданість — безцінна.
Слідкуйте за нами у Телеграм
Завжди оперативні новини Коломиї. Підпишись 👇
Де офіційно працевлаштовані працівники на плетіння сіток?
Згідно з офіційними даними у волонтерському центрі "Нескорена нація" працевлаштовано 28-30 працівників на плетіння сіток
Ціни на пальне у мережевих АЗС України
Оновлено станом на 02.05.2025
А95+
А95
ДП
ГАЗ
56.89
55.49
55.89
36.5
59.82
56.66
55.82
35.82
60.99
57.99
56.99
36.98
-
50.99
49.34
33.69
60.99
57.99
56.99
36.99
55.99
52.99
51.99
33.99
Війна в Україні
СУМАРНІ ОРІЄНТОВНІ ВТРАТИ ПРОТИВНИКА НА
1166 ДЕНЬ.
Мабуть, у кожного було таке, що хочеться смачного домашнього десерту, але возитися з тістом бажання немає. На такі випадки потрібно мати під рукою рецепт клафуті.
Інформатор ділиться з вами перевіреним рецептом від топового шеф-кухаря країни, щоб вже найближчим часом Ви змогли поласувати цим десертом.
Клафуті - це заливний французький пиріг, до якого додають різні ягоди чи шматочки фруктів. Щоб зробити тісто, не треба чекати, аби воно підійшло чи відпочило. Все максимально просто – змішайте всі інгредієнти, отримайте консистенцію як на млинці й готово!
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Вершкове масло для змащення форми дістаньте із холодильника, щоб воно стало м’яким. Помийте та поріжте середнім кубиком 3 яблука.
Розігрійте пательню з 50 г вершкового масла 82,5% та перекладіть на неї яблука. Обсмажуйте 5 хвилин, періодично помішуючи.
В миску всипте 200 г цукру, 10 г ванільного цукру та вбийте 4 яйця. Перемішайте віничком, але не збивайте.
Після додайте 200 г пшеничного борошна та дрібку меленого кардамону.
Тонкою цівкою вливайте 400 мл молока 2,5% та постійно перемішуйте віничком, щоб не було грудочок. У вас має вийти рідке тісто, яке добре стікає із віничка.
Візьміть форму діаметром 22 см та всередині зробіть «французьку сорочку». Спочатку змастіть її 20 г м’якого вершкового масла, а потім посипте 15 г пшеничного борошна. Залишки висипте.
Викладіть у форму обсмажені яблука та вилийте зверху тісто. Викладіть зверху 3 зірочки бодяну. Ставте клафуті випікатися на 40-50 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Потім залиште повністю остигати у формі, а після наріжте та подавайте до столу.