Фахівці Держпродспоживслужби Івано-Франківщини у листопаді перевірили 175 закладів освіти та виявили порушення у 103 із них. За результатами позапланових заходів видано приписи та надано рекомендації щодо усунення недоліків.
Розповідає Інформатор Коломия посилаючись на Держпродспоживслужбу в Івано-Франківській області.
Упродовж листопада спеціалісти управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 7 позапланових заходів державного контролю. Загалом перевірили 175 шкіл області, і в 103 закладах зафіксували порушення санітарного та харчового законодавства.
За результатами перевірок спеціалісти видали 4 приписи та направили 99 рекомендаційних листів керівникам закладів дошкільної і загальної середньої освіти з вимогою усунути недоліки.
У школах і садках послуги з організації харчування надають як самі заклади, так і підприємці — через аутсорсинг або кейтеринг. Під час моніторингових обстежень фахівці звертали особливу увагу на:
• постачання якісних і безпечних харчових продуктів;
• дотримання умов і термінів зберігання сировини та готових страв;
• правильність технології приготування їжі на харчоблоках;
• санітарно-гігієнічні та протиепідемічні вимоги;
• ведення обов’язкової документації та виконання норм харчування дітей.
У Держпродспоживслужбі наголошують, що перевірки продовжуються, а керівникам закладів рекомендують оперативно усувати порушення для забезпечення безпечного харчування дітей.



