Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт

Літо - це час яскравих експериментів не тільки в зовнішньому вигляді, але й в кулінарії. Різноманіття ягід, якими можна прикрашати ваші десерти влітку, вражає. Ба більше, деякі з них ростуть просто у вас на подвір'ї.

Інформатор пропонує приготувати малинову випічку, яка стане традиційним літнім смаколиком у вашій родині.

Для приготування тарту з заварним кремом та малиною вам знадобиться:

Для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 150 г вершкового масла (кімн. темп);
  • 2 жовтки;
  • 100 г цукрової пудри;

Для заварного крему:

  • 250 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • 30 г борошна;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 20 г вершкового масла.

Крім того:

  • Малина для декору;
  • Улюблене ягідне варення (за бажанням).

Почнемо з приготування пісочної основи. Просіюємо борошно, додаємо до нього розпушувач та дрібку солі. Перемішуємо суху суміш.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 1

В окремій посудині змішуємо міксером чи віничком вершкове масло, жовтки та цукрову пудру.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 2

З’єднуємо дві суміші та замішуємо м’яке, ніжне тісто. Його ми загортаємо в харчову плівку й відправляємо до холодильника на 2 години.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 3 Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 4

Тим часом приготуємо заварний крем. Увага, на зображеннях ми готуємо подвійну порцію крему, вам же потрібно слідкувати за пропорціями, які вказані у тексті.

Відокремте 2 жовтки та дістаньте вершкове масло з холодильника. У сотейник або каструлю з товстим дном влийте 250 мл молока не менше 2,5% – чим жирніше, тим кращою буде текстура у крему. Поставте молоко підігріватися.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 5

Тим часом в іншій посудині змішайте жовтки, цукор, ванільний цукор та борошно.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 6Невелику кількість вже теплого молока додайте до жовткової суміші. Перемішайте та вилийте її в сотейник до решти молока. Заварний крем потрібно постійно помішувати, щоб не утворилися грудочки. Коли суміш добре загусне, вимкніть вогонь та додайте до неї вершкове масло. Дайте крему охолонути та стабілізуватися.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 7

Повернемося до нашого коржика. Форму, діаметром від 23 до 25 см застеляємо пергаментом. Тісто рівномірно викладаємо по дну форми та формуємо бортики. Для того, щоб тісто не сильно піднялося у духовці, проколюємо його виделкою.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 8

Випікати корж потрібно за температури 180 градусів 25-30 хв.

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 9

Готовому коржику даємо вистигнути. За бажанням, змащуємо його улюбленим варенням. Зверху викладаємо заварний крем та прикрашаємо малиною. Смачного!

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 10 Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 11 Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт 12

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Романа Бакай

Підтримайте нас

Дякуємо за підтримку вільного медіа!
Image
Івано-Франківськ
Коломия