Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Kalush Orchestra” представить Україну на Євробаченні-2022 в Турині

Тиждень тривала епопея з нацвідбором на Євробачення-2022, та врешті визначились: “Калуш” сказав “Так”, попередньо спитавши думки шанувальників.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на допис “Kalush Orchestra” в Іnstagram.

Пропонуємо переглянути їхній виступ гурту Kalush Orchestra на фіналі Нацвідбору на Євробачення-2022 з піснею «Stefania».

Нагадаємо, що 12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування перемогла співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення результатів у соцмережах розгорівся скандал, а гурт Kalush Orchestra заявив про фальсифікацію результатів.

Крім того, обурюватися почали також у мережі Фесйбуку, де зазначали, що Аліну Паш допустили до конкурсу з порушенням правил через виступи в окупованому Криму і гастролі в Росії. Пізніше «Суспільне» повідомляло, що від співачки отримали довідку від Державної прикордонної служби, мовляв вона перетнула кордон у законний спосіб. У той же час активіст Сергій Стерненко з посиланням на власні джерела повідомив, що співачка підробила її, а згодом у ДПСУ вказали, що такий документ Alina Pash прикордонники не видавали.

Тому співачка змушена була відмовитися від участі в Євробаченні 2022.

Наталка Сандецька

 

Нагору