Коломия До сайту

Які речі можна і не можна перевозити в авто у воєнний час

Війна триває, але працівникам критичних структур, які забезпечують життєдіяльність країни, чи простим громадянам потрібно дістатися на роботи чи куди-інде автівкою.

Проте Інформатор наголошуємо, що мирним громадянам краще за все слід залишатися вдома. Адже в такий час кожна поїздка може виявитися незвичною, тож бажано додатково укомплектувати машину, якщо є необхідність у поїздці автомобілем.

Сувора реальність воєнного часу може вплинути як на автомобіль, так і на його пасажирів. Відповідно, комплект додаткових аксесуарів стосується з одного боку машини та її спроможності продовжувати рух, а з іншого – безпеки пасажирів.

“Екстремальний” набір у кожного водія свій, але є певний доцільний мінімум, якого варто дотримуватися. Армійський котелок – не дуже вдала ідея

Що взяти в машину у воєнний час

Для людей

Для автомобіля

Однак, крім аксесуарів, якими бажано доукомплектувати машину для поїздок у смутні часи, є певні речі, які навпаки не бажано мати в цивільному авто, яке експлуатується в умовах військового стану.

Одна з реальних перешкод при пересуванні автомобілем у період воєнного стану – перевірки на дорогах.

Що не можна мати у машині у воєнний час

А взагалі, майте не увазі, що крім небезпеки від обстрілу, на воєнних шляхах є ще один вид небезпеки – від шахраїв або просто нерозумних людей, які бажають скористатися ситуацією і нажитися на подорожніх або просто ствердитися у своїх амбіціях.

Навіть у гарячці евакуації треба керувати машиною обережно, адже далеко від дому розв’язувати проблеми з шинами набагато складніше

Як безпечно перетнути блокпости на в`їздах в Коломию

Ольга Пукавчук