Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Куди направити сили, емоції та ініціативу тим, хто не підлягає загальній мобілізації

Російсько-Українська війна – це тільки збройне протистояння, це конфлікт світоглядів. А тому варто відірватися від телеекранів і зайнятись корисними справами. Волонтерство і громадська робота знімають напругу і допомагають емоційно розвантажитися.

Для для тих, хто не має військового хисту, Інформатор зібрав перелік напрямків, в яких коломияни можуть оптимально реалізувати свої сили для перемоги України:

Мами з дітьми

Найперше нагадаємо, що для ваших малюків є місце, де можна в часі воєнного стану прийти до тями і провести гарно час, – Місце тапла, обіймів, затишку: центр матері й дитини “Янголя” у Коломиї.

У вільний час мамусі можуть від душі порозважатися на ІТ-фронті. Для цього не треба додаткових навичок: якщо ви часто зависаєте у соціальних мережах, то можете прислужитися Україні в інформаційній війні. Повірте, це дуже важливо.

Літні люди, особи зі слабким здоров’ям можуть допомогти своїм дітям, піклуючись про онуків, адже освітні заклади в країні не працюють.

Молодь

Для молоді – ціла низка волонтерських рухів:

  1. волонтерка у шаховому,
  2. ФСК “Локомотив”,
  3. палац культури “Народний дім”

Також в Коломиї організовані курси домедичної допомоги та курси володіння зброєю.

Фінансова підтримка ЗСУ

Хто має можливість  – може допомогти фінансово, перерахувавши гроші на допомогу українській армії.

Безконфліктність

Це найбільш пасивна допомога Україні в стані війни, але вкрай необхідна. Так, стримати емоції часом дуже важко, але міжусобиці й сварки в тилу – зовсім не на руку країні.

І не треба дорікати кожному чоловіку: чому ти не там? а мій там! а як ти можеш? Бо сьогодні війна не тільки у гарматах і пострілах, це війна світоглядів, а тому зброєю стає слово, здатність об’єднувати довкола себе волонтерів, фінанси, здатність заспокоювати інших… Засобів чимало.

Наталка Сандецька

Нагору