Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Студенти Гарварду створили сайт для пошуку житла українцям за кордоном

Двоє студентів Гарварду створили “Airbnb для біженців з України”. Це сайт – Ukraine Take Shelter, який допомагає українським біженцям знайти житло під час війни. 

Передає Інформатор з посилання на Forbes.

Ідея створення сайту прийшла студенту Аві Шифман. З розробкою допоміг однокурсник Марко Бурстайн, а перекладом на українську, російську, польську, чеську та румунську займалися волонтери із Twitter.

Після трьох днів розробки студенти запустили сайт на 12 мовах Ukraine Take Shelter. Він допомагає українським біженцям, які рятуються від війни, знайти людей із вільними кімнатами, невикористаними курортними квартирами та місцями у шкільних гуртожитках. Це швидка та урізана версія Airbnb.

За перший тиждень понад 4000 потенційних господарів у всьому світі, зокрема у США, запропонували житло українцям через сайт Ukraine Take Shelter. Кількість охочих допомогти, за його словами, зростає з кожним днем.

І хоча більшість користувачів сайту живуть у сусідніх з Україною країнах, пропозиції надходять навіть з Ізраїлю та Канади.

На сайті Ukraine Take Shelter біженцям треба ввести своє поточне місцезнаходження, і обрати одну з десятків пропозицій житла у сусідніх країнах. Користувачі також можуть вказати кількість людей, які потребують прихистку та чи є у них домашні тварини або члени сім’ї з особливими потребами.

Хтось не має кімнат для людей, але може допомогти із притулком для тварин.

Зараз студенти хочуть знайти партнерів серед організацій, які допомагають українцям під час війни.

“Біженців з України понад 2 мільйони, і ситуація лише погіршується, – каже Шифман. – Всі вони заслуговують на безпечне місце, щоб жити”.

Нагору