Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Позашкілля Коломиї відновлюється: “Варатик” знову на полі

З середини березня в школах Коломийщини відновилось навчання, наразі дистанційно. ФК “Варатик” вже розпочав тренування.

Інформатор готує серію матеріалів для батьків про те, як зайняти дитину в сучасних умовах: приватні дитячі садки, гуртки, дитячі студії, дозвілля.

Діти, віком від 6 до 16 років знову можуть займатися футболом. За словами тренера ФК “Варатик” Юрія Островського такі тренування і загалом спорт допоможуть дітям краще подолати стрес, бути витривалішими і адаптуватися до непростого часу.
До війни тренування на футбольному полі ліцейного подвір’я відбувалися 5 разів на тиждень. З 16 березня тренування відновилися. Поки графік узгоджується з батьками. Серед охочих взятися до м’яча є й діти переселенців.

“Це чудова нагода для дітей внутрішньо переміщених осіб зав’язати нові знайомства і звикнути до міста”, – каже Юрій Островський.

Коли все налагодиться, варатики мають в планах відновити також і тренування старшої команди – дітей 12-16 років.

“На сьогодні ми тримаємо зв’язок з нашими юними футболістами, які змушені були виїхати за кордон. Вони там підтримують форму, декотрі тренуються в місцевих клубах. Приємним є те, що практично від кожного чуємо, що вони в тих клубах досить конкурентні і мають хороші відгуки серед місцевих тренерів!” – ділиться тренер.

Українці за цей місяць продемонстрували не тільки силу волі, єдність і відвагу, але й надзвичайну адаптивність. В умовах війни ми дивимось в майбутнє з надією і вірою в перемогу. А дітям потрібні нормальні освітні умови і активний відпочинок.

До теми, в Коломиї діє центр матері й дитини “Янголя” у Коломиї

 

Наталка Сандецька

 

 

Нагору