Коломия До сайту

Як захистити свою сторінку у facebook | історія кібератаки на коломиянку

Доки ЗСУ гатять по окупантам, ми відбиваємо кібератаки у своїх ґаджетах . Фейки розпускаються як вербові бруньки. Під приціл проросійських військ потрапляють облікові записи facebook. Як вберегти свою сторінку від зламу – у матеріалі. 

Та спершу Інформатор ділиться з вами історією коломиянки Тетяни, чиєю сторінкою скористалися для розповсюдження тривожної “дези”.

“На сайті Міністерства Оборони я прочитала про те, що загинув прикарпатець родом з Королівки Степан Тарабалка. На своїй сторінці у facebook я опублікувала фотографію героя і висловила співчуття. Через кілька годин я отримала особисте повідомлення від подруги, мовляв, що відбувається? Я зайшла на свою сторінку і побачила, що замість мого допису опублікований фейк: слова мої, а на фото – Володимир Зеленський. Я поспіхом намагалася це видалити, але безуспішно”, – розповідає Тетяна.

Жінка втратила можливість керувати власними публікаціями. Їй вдалося створити пост про те, що акаунт зламаний. Коли Тетяна  намагалася змінити пароль сторінки, допис з президентом зник.

“Я повторно подала запит на зміну пароля, застосувала двоетапну перевірку, тож зараз без проблем користуюся сторінкою. Від допису про смерть Зеленського – ні сліду. Я перевірила входи з інших пристроїв, там показувало невідомий мені пристрій у Львові. Чи справді це так, відстежити неможливо”. – підсумовує жінка.

Як убезпечити свій акаунт?

Розробники facebook радять починати з захисту пароля.

Під час створення нового пароля майте на увазі:

Що далі?

Зокрема, радимо налаштувати двоетапну перевірку.

Детальніше про безпеку у facebook читайте ТУТ.

Про цифрову безпеку на хлопський розум у своєму влозі розповів засновник “Громадського ТБ Запоріжжя” Тарас Білка.

Приємного перегляду, пантруймося!

 

Ніка Кричовська