Коломия До сайту

“Умру за родіну”: рф залучатиме підлітків до війни в Україні

“У найкращих традиціях Гітлера РФ як гарматне м’ясо вирішила кинути у бій молодь. Під загальну мобілізацію потрапили загони “Юнармії”, частина яких знаходиться і в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим”, – омбудсменка Людмила Денісова.

Повідомляє Інформатор.

Тоді як Україна акцентується на холістичній освіті, критичному мисленні, формуванні цілісної особистості та можливості жити повносило, Росія вчить як помирати. Ідеологічне виховання російських дітей – квінтесенція радянських традицій – пропагандистське програмування з пелюшок. Бери зброю до рук та воюй за “родіну”.

“Юнармія” зʼявилась у 2016 році як «дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух», що діє під крилом російського Міністерства оборони. У 2019-му аналогічну структуру створили в “ДНР” та “ЛНР”. Тільки локалізували назву, згадавши в ній Молоду гвардію — напівлегендарну підпільну організацію часів Другої світової, до якої входили діти (наймолодшому було 14 років). Діяла Молода гвардія у Краснодоні (нині — Сорокине), що на Луганщині, – дослідило Громадське.

Мілітаризація Криму. 

“«Міністр освіти» Криму одразу після окупації заявив, що півострову потрібно швидко надати російської ідентичності. І для цього використали всі можливості — зокрема тотальну мілітаризацію. До 2015 року Росія не робила жодних потужних кроків щодо мілітаризації освіти. А через рік зʼявляється наказ Міноборони про відновлення “Юнармії”. І ми вважаємо, що це зробили саме для формування російської ідентичності”, — роком раніше коментувала керівниця освітнього напряму Української гельсінської спілки з прав людини Валентина Потапова.

Також Потапова зауважила, що “Юнармія” значно омолодилася: спершу туди приймали з 14 років. Потім планка знизилася до 10 років. А зараз у її складі є навіть діти 7 років.

Повернімося до реалій 2022.

“Рішення про залучення підлітків до воєнних дій було ухвалено ще в середині березня, проте впроваджувати подібні заходи вирішили одночасно з офіційною мобілізацією у Росії, з 1 квітня 2022 року. Починаючи з 29 березня 2022 року юнармійцям, яким виповнилося 18 років, почали надходити листи із запрошеннями «на співбесіду» та «проведення культурно-патріотичних занять», які фактично є повістками на відправлення у військову частину “, – пише Людмила Денісова.

Підсумовуючи: Юнармійців збиратимуть у штабах до 10 квітня 2022 року, після цього їх планується перекидати у місця дислокації, а потім – на Харківщину та Донбас.

Чого очікувати? У мережі прогнозується град зі сльозливих історій юних “асвабадітєлєй”, котрих відправили на “учєнія”. Доки наші Збройні Сили стають прикладами гуманності та милосердя, окупанти закидають своїх патріотично піднесених “немовлят” на криваву бійню.