Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Готуйтеся до селфі: от-от зацвітуть коломийські сакури

Кошлаті рожеві квіти коломийської сакури скоро прикрасять фото коломиян і гостей міста. Насправді ж це різновид вишні. Оселилося  вони у наших скверах, на площах і алеях ще в 2014 році. І з кожним роком традиційні японські дерева в Коломиї стають все пишнішими, вищими, більш поважними. Цієї весни японська вишня зацвіте в Коломиї увосьме.

Звідки до нас прибрели ці японські гості  і чи пасує сакурам покутський клімат – дізнавався Інформатор.

Сакура приїхала в Коломию в якості подарунку від міста-побратима Ужгорода ще 2014 року. Тоді мер Мукачевого Золтан Ленд’єл привіз до Коломиї 90 саджанців японської вишні сакури.

Читайте до теми: Міський голова привідкрив завісу, що передбачає озеленення Коломиї

Дерева висадили біля відділення пошти на Чорновола, площі Відродження та сквері біля пам’ятника жертвам Голодомору на вул. Карпатській (біля Благовіщенської церкви). Сакури у нас не прості. Вони спеціально виведені й  адаптовані до Покутського клімату, тому-то всі й прижилися.

Східний гість прижився і вже восьму весну поспіль тішить перехожих незвичним цвітом.
Варто знаходити сили, щоб милуватися світом навіть в умовах війни. Тому ловіть моменти і надсилайте нам свої фото, Інформатор зробить підбірку, щоб це залишилось в історії.

Нагадаємо, що міська рада розпочала програму озеленення. Почали зі зрізки дерев. Читайте у статті: Зрізка дерев у Коломиї – це частина програми озеленення?

Наталка Сандецька

Нагору