Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цифра дня: Коломийський ЦНАП видав понад 4100 довідок внутрішньо-переміщеним особам

Коломийський центр надання адміністративних послуг продовжує опрацьовувати заяви від внутрішньо переміщених осіб. Станом на 14 квітня довідки отримали 4129 переселенців з різних областей України.

Чи вдалося врегулювати ситуацію з чергами біля ЦНАПу дізнавався Інформатор.

В перші дві доби від початку реєстрації ВПО до центру надання адмінпослуг в Коломиї звернулося понад 1500 осіб. Через збій в роботі електронного сервісу реєстрації. “Дія” також не працювала. Адміністраторам доводилось приймати відвідувачів і позаробочий час. В черзі на отримання довідки ВПО очікували десятки людей.

Але за два тижні роботу адміністраторів більш-менша налагодили: 7 працівників ЦНАПу здійснюють попередню реєстрацію, роблять скан-копії документів, допомагають переселнцям написати згоду на обробку персональних даних, видають талони електронної черги і консультують. Самі ж заяви опрацьовує 10 адміністраторів.

Розвантажити черги допомогли й віддалені робочі місця реєстратові по селах Коломийської ТГ. Наразі реєстратори приймають заяви від переселенців у селах громади: Воскресінцях, Шепарівцях, Іванівцях, Товмачику, Саджавці, Корничі та Королівці.

Нагадаємо, що з початку квітня адміністратори приймали заяви навіть на вихідних.

Проте у святкові дні – 17 та 24 квітня ЦНАП не працюватиме.

Наталка Сандецька

 

Нагору