Інформатор Коломия

ГРОШІ

Питання часу: голова Єврокомісії оцінила можливість дефолту росії

Національний дефолт у росії – це лише питання часу у зв’язку з тим, що європейські санкції з кожним тижнем все глибше проникають в економіку країни. Про це в інтерв’ю повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Повідомляє Інформатор за даними Bild.

«Санкції з кожним тижнем дедалі глибше проникають у російську економіку: експорт в росію впав на 70%. 700 російських літаків втратили свої ліцензії через відсутність запчастин та оновлення програмного забезпечення», – заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Також вона наголосила, що сотні великих компаній та тисячі фахівців відвертаються від росії. Зокрема згідно з поточними прогнозами, валовий внутрішній продукт росії скоротиться на 11%. А тому національний дефолт росії – лише питання часу.

За словами голови Єврокомісії, російський диктатор володимир путін також знищує війною проти України свою власну країну та майбутнє її народу.

Також Урсула фон дер Ляйєн висловилась щодо війни в Україні:

 «Я не розрізняю важку і легку зброю. Україна повинна отримати те, що їй потрібно, щоб захистити себе і те, що допоможе їй впоратися. На ці потреби ЄС виділить 1,5 млрд євро”.

Читайте до теми: Не так швидко: в Офісі президента вважають, що вступ України до Євросоюзу можливий «протягом найближчих років»

Нагору