Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Журналіст OSINTtechnical оприлюднив фото підбитого крейсера “Москва”

Українці можуть невтомно дивитися на воду, якої не вистачає окупантам в українських лісах, і вогонь, після ураження ворожих танків, літаків, кораблів. Тому давайте не відмовимо собі в насолоді переглянути фото підбитого крейсера «Москва» після влучання «Нептуна». 

Повідомляє Інформатор за даними  OSINTtechnical у Twitter

Нагадаємо, що ввечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами “Нептун” підбили флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер “Москва”. Після цього крейсер із 16 крилатими ракетами вийшов з ладу та затонув.

Експерт з питань військово-морських сил Г. І. Саттон порахував через супутникові знімки та російське офіційне відео, що половина екіпажу російського крейсера “Москва” загинули або поранені.

Довідково:

Крейсер «Москва» мав артилерійське, зенітне, протичовнове та мінно-торпедне озброєння. Також на ньому було встановлено 16 пускових установок протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан», що мають дальність враження цілей до 1000 км. Крейсер ніс на борту один гелікоптер Ка-27.

А «Нептун» – це українська протикорабельна крилата ракета. Розроблена в київському конструкторському бюро «Луч», у 2020 році прийнятий на озброєння Збройних сил України.

Відео можна подивитися ТУТ

Журналіст-дослідник OSINTtechnical опублікував фото російського крейсера “Москва” після влучання в нього українських ракет “Нептун” у Чорному морі. Він зазначив, що “існує розбіжність між датою фото 15.04 і датою затоплення 14.04”.

Одне з фото зроблене з корабля, який, ймовірно прибув на допомогу “Москві”. На ньому видно, що палаючий крейсер накренився на лівий бік.

Також над палубою видно два перехресні струмені води – це може свідчити про те, що так або намагалися загасити пожежу, або могли відкачувати з трюмів воду, використовуючи пожежні гідранти як насоси.

OSINTtechnical також вважає, що “Москва” горіла всередині, перш ніж затонути, бо з більшості видимих ілюмінаторів видно сильний дим.

 

 

 

Нагору