Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Франківщина тривожніша за Херсонську область? Інфографіка

З 24 лютого сирени невгамовно правлять нам за будильники та колискові. На сайті з картою повітряних тривог України провели розрахунок тривалості тривог за період з 25 лютого. З’ясувалося, що Івано-Франківська область “відгуділа” більше за Херсонську.

Пише Інформатор.

Закцентуємо, що інформація має деякі неточності позаяк офіційне джерело про повітряні тривоги з’явилося лише 15 березня.

Тривалість розраховується лише за сигналами тривоги по областях. Якщо сигнал тривоги був зафіксований окремо в районі чи громаді, проте не був зафіксований в області,  він не враховується в загальну тривалість.

 

Зиркнувши на інфографіку бачимо, що загальна тривалість звучання сирен в Івано-Франківський області тривала 3 дні, 17 годин та 17 хвилин. На диво, Херсонська область у цьому списку найменш тривожна – 4 години 40 хвилин.

Користаючи нагодою ми наголошуємо на важливості переміщення в укриття після оповіщення повітряної тривоги. Ця війна жорстока і непередбачувана. Тому відмовки кшталту “пронесе” геть недоречі. Ваша самоорганізованість – це дяка нашим Збройним Силам, котрі щоденно перебувають впритул до небезпеки, рятуючи наші життя.

 

Ніка Кричовська

Нагору