Інформатор Коломия

ВЛАДА

Як ленд-ліз наближає Україну до перемоги

Вчора ввечері, 28 квітня, Палата представників США більшістю голосів ухвалила закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Що це означає?

Пише Інформатор, посилаючись на твіттер Палати представників конгресу США.

“Палата представників прийняла S. 3522 – Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні від 2022 року 417 голосами проти 10”.

У тексті документа йдеться про надання президентові США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для “захисту цивільного населення від російського військового вторгнення” й для інших цілей.

Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов’язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.

Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США для України.

 

“Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією”, – зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

До слова, першочергово ленд-ліз був програмою, якою Сполучені Штати Америки, частково на безоплатній основі, передавали своїм союзникам у Другій світовій війні боєприпаси, техніку, продовольство і стратегічну сировину, включаючи нафтопродукти. Натоді це крок став вирішальним у боротьбі з нацистською Німеччиною.

Тепер Америка вдалася до цього вдруге, а отже вірить, що Україна може перемогти, маючи достатньо озброєння.

“Ми віримо, що вони (українці, – ред.) можуть перемогти, якщо у них буде правильне оснащення, правильна підтримка”, – каже  міністр оборони США Ллойд Остін.

 

 

 

Нагору