Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Окупанти створили фейковий бот Кіберполіції

Від початку наступу рф на Україну, ми невтомно воюємо на інформаційних фронтах: зливаємо місцезнаходження їхньої техніки, блокуємо пропогандистські ресурси. Від таких результатів у загарбників “підгорає”, тому вони й створюють фейкові боти Нацполіції.

Інформатор інструктує про безпеку в інтернеті, користаючи вказівками Нацполіції України.

Від початку військового нападу рф, користувачі каналу StopRussiaChannel | MRIYA надіслали вже понад 4 мільйони скарг для блокування пропагандистських ресурсів. А про ворожі дії окупантів, як-от місцезнаходження їхньої техніки або залишені мітки, через бот “Народний месник” надійшло понад 47 тисяч повідомлень.

Окупанти намагаються відігратися у інформаційній битві, відтак створюють фейкові боти. Так вони намагаються хоч якось мінімізувати втрати та отримати ваші повідомлення замість українських правоохоронців.

Нацполіція закликає бути пильними та не давати росіянам жодного шансу ввести вас в оману. Повідомляйте про дії загарбників лише через офіційні ресурси.

Звертайте увагу на посилання. Будь-яка відмінність означає, що ви потрапили на фейковий бот або канал. Зазвичай у назві відрізняється одна чи декілька літер, що складно помітити під час пошуку.

Корисні ресурси

  1. Помітили рашиську пропаганду? Надсилайте СЮДИ.
  2. Хочете приєднатися до кібервійська та спільними зусиллями блокувати ресурси загарбників? Долучатеся до КАНАЛУ та слідуйте інструкціям.
  3. Виявили техніку окупанта, його поплічників, мітки, нерозірвані снаряди або випадки мародерства? Чи маєте камери зовнішнього відеоспостереження, де перебувають окупанти? Надайте інформацію правоохоронцям через БОТ.

Разом переможемо! Слава Україні.

 

Нагору