Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ставайте в чергу: біля коломиських сакур – ажіотаж

Сакура – це насправді японська вишня. Але рожеві пухнасті китиці його цвіту й слова вимагають спеціального – екзотичного. Смачно звучить, смачно виглядає, то чому б не потішити свою стрічку гарними фотографіями?

Інформатор постояв в черзі до селфі під сакурами, нарахував півсотні бджіл, та ще більше – охочих мати фото на пам’ять.

Сакури у нас не прості. Вони спеціально виведені й  адаптовані до Покутського клімату, тому-то всі й прижилися.

Вони приїхала в Коломию як подаруноку від міста-побратима Ужгорода ще 2014 року. Тоді мер Мукачевого Золтан Ленд’єл привіз до Коломиї 90 саджанців японської вишні сакури.

Дерева висадили на алеї  біля пошти на проспекті Чорновола, на у скверику біля площі Відродження  та біля пам’ятника жертвам Голодомору на вул. Карпатській, що розташований притул до Благовіщенської церкви.

Читайте до теми: Мертві не скаржаться: фоторепортаж з Монастирка в Коломиї.

Східний гість прижився і вже восьму весну поспіль тішить перехожих незвичним цвітом.
Варто знаходити сили, щоб милуватися світом навіть в умовах війни. Тому ловіть моменти і надсилайте нам свої фото, Інформатор зробить підбірку, щоб це залишилось в історії.

І не треба хмуритися, бо в країні непрості часи. Чого нас зухвало навчила війна – так це того, що кожен день нашого життя – важливий. Цінувати кожну мить, берегти одне одного й знаходити втіху і зміст в деталях – це те, без чого важко залишатися на плаву.

Читайте до теми: Гра в демократію або ”йой най буде”. Як приймаються рішення про зрізку дерев в Коломиї

 

Наталка Сандецька

Артем Тригуб

 

Нагору