Інформатор Коломия

ГРОШІ

На автошляхах України запрацюють камери фіксації швидкості

До кінця тижня на території України відновлять автофіксацію швидкості. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у ефірі телемарафону. За його словами, таке рішення ухвалено через смертельну аварію в Рівненській області з великою кількістю жертв. Глава МВС зазначив, що ця ДТП стала наймасштабнішою за останні кілька років.

Повідомляє Інформатор

«Через кілька днів ми вже запустимо камери автоматичної фіксації перевищення швидкості, тому що це одна з найбільших причин ДТП, які трапляються і які спричиняють загибель та травмування багатьох людей», – заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у ефірі телемарафону.

Також міністр МВС додав, що в результаті ДТП у Рівненській області, яка сталася 3 травня, наразі відомо про 26 загиблих та 12 поранених, які перебувають на межі життя та смерті. Тобто кількість загиблих може зрости.

Читайте до теми: У Коломиї зіткнувся автобус і легковик. Машину розірвало навпіл

Варто додати, що автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху – це чималі штрафи за перевищення швидкості.

За даними пресслужби МВС за 2021рік роботи ці  системи автоматичної фіксації поповнили бюджет на 500 млн. гривень. При цьому кількість аварій у місцях встановлення камер знизилася на 65%.

Наталка Сандецька

Нагору