Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Підтримати виробництво окопних свічок в Коломиї можна матеріалами або ж грошима

Олена Бойцан ще в квітні загорілась ідеєю виготовлення окопних свічок для наших військових. Загорілась і запалила інших – волонтери з Коломийської гімназії ім. Грушевського підхлпили естафету. І діло пішло швидше. На заклик передати старі свічки й бляшанки відгукнулися під сотню коломиян. Але виявилось, що консерви у Коломиї купляють частіше, ніж свічки. Тому-то вже у травні в Оленки у дворі – стоси бляшанок і обмаль парафіну. Допомогти з придбанням сировини відтепер можна фінансово.

Повідомляє Інформатор

Окопна свічка – це не тільки постійне джерело світла, але й тепло, яким можна відігріти змерзлі пальці чи приготувати їсти. Залежно від розміру вона може горіти від 2 до 3,5 годин. Це теплі обіди і безпечний вогонь, якого не лякає дощ і котрий потребує опіки.

Читайте детальніше – Хай вам буде тепло: волонтери Коломиї створюють окопні свічки

“Я вагалась і до останнього моменту сподівалась, що ми таки зможемо виготовляти окопні свічки з вторинної сировини (свічки, недопалки свічок, бджолиного воску) та саме цієї сировини нам не вистачає. Але ж ні, потрібно закуповувати”, – ділиться Олена Бойцан.

Наразі через брак парафіну понад 200 основ стоять не залиті.

Якщо ви маєте ті ж свічки (недопалки, браковані, биті, посвячені 10 років тому у церкві – несіть у Коломийську гімназію ім. Грушевського або в редакцію “Інформатора” на віл. Січових Стрільців, 23.

Збір коштів на виготовлення окопних свічок
4149499113077505 (ПриватБанк). Отримувач – Бойцан Олена Вікторівна

Звіти по закупівлі (чеки) будуть викладені у подальших публікаціях.

Вартість парафіну за кілограм – від 114грн/кг.
(Мінімальне замовлення – 20кг.)
Вартість стеарину за кілограм – від 99 грн/кг.
(Мінімальне замовлення – 25 кг.)
Саме ці інгредієнти потрібні для виготовлення якісних окопних свічок.

Наталка Сандецька

 

Нагору