Інформатор Коломия

ГРОШІ

Недовго тішились: середмістя Коломиї знов помалу перетворюється на Шанхай

У недалекому 2017 році міська рада розгорнула кампанію проти несанкціонованої вуличної торгівлі. Підприємці протестували, опиралися і навіть бігали до міського голови сваритися. Але за два місяці рутинної роботи вул. Сагайдачного й просп. Чорновола таки стали вільними. Перехожі дивувалися: та вона, виявляється, широка! та тут, виявляється, є тротуари! І справді, там є дорога і навіть пішохідні доріжки обабіч. Проте наразі збагнути це можна хіба після 18:00, коли стихійна торгівля збирає свої розкладні намети і спаковує крам.

Інформатор ініціює кампанію впорядкування вуличної торгівлі в середмісті Коломиї, сподіваючись на відповідну реакцію міської ради. Так, малому й середньому бізнесу сьогодні має допомогти і держава, і місцева самоврядування. Проте неозброєним оком видно, що виносна торгівля вийшла далеко за межі дозволеного і це дошкуляє пішоходам.

Читайте також: Історія переіменувань: вул. Андрія Сахарова

Перший крок – ми зафіксували, як виглядає центральна частина Коломиї в розпал робочого дня. Міський голова Богдан Станіславський пообіцяв вирішити це питання.

До теми: Впритул до міського озера розпочалися будівельні роботи

Наталка Сандецька

Нагору