Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У “Соколі” виявили засідку комуністів

У самісінькому центрі Коломиї причаїлися комуністи. І навіть після декомунізації ніяким кадилом їх звідтіля не витравили. Якщо про це хтось і знав, то волів мовчати. Але для більшості коломиян несподівана знахідка ленінської кімнати в будинку “Сокола” стала справжнім відкриттям. 

Інформатор розпочинає розслідування про місце потаємних зустрічей прихильників Сталіна. А поки ми шукаємо правди, пропонуємо вам фото кімнатки, яка цілком заслуговує зватися ленінською.

Про реконструкцію будинку “Сокіл” читайте ТУТ

Процес декомунізації розпочався в Україні в 2015 році. Але прихильники комунізму – непрості люди. Зокрема в Коломиї вони просто перейменувалися в ГО “Ветерани України” й продовжили збиратися у покинутому будинку товариства “Сокіл”, що на вул. Петлюри.

Читайте до теми: Бувай, совок! Як у Коломиї з декомунізацією бібліотек

Коли ж після Великодня у будинок “Сокола” завітали волонтери й активісти, щоб розпочати ремонтні роботи, то застали там кабінет, загромаджений компартійною літературою, портретами Леніна і Сталіна, матеріалами зі з’їздів КПРС,  медалі, агітаційні матеріали партії Симоненка, порожні пляшки й багато-багато чого цікавого.

Зрештою – все на фото.

Наталка Сандецька

 

 

 

 

Нагору