Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Біжи, Форесте, біжи | Як ведеться бігунам Коломиї

Скільки часу ви готові витратити на турботу про своє серце, легені, м’язи? Ні, ми не про заняття фітнесом у залі. А про старий як світ вид спорту – біг просто неба. Поряд з велосипедистами, атлетами, паверліфтерами, гімнастами, борцями Коломия хизується ще й бігунами. Вже чотири роки вони зустрічаються на міському озері, щоб втримати свій здоровий дух у здоровому тілі. А для тих, хто досі бігає на самоті чи тільки виношує біг як мрію, ми розпитали про коломийський біговий клуб та забіги Runday.

Що, де, як  і коли – дізнавався Інформатор.

Якщо ви хотіли б мати більше мотивації для ранкових пробіжок, спільнота Kolomyia Runday – чудовий шанс зробити це легко і весело. Щосуботи о 9 ранку рандеївці здибаються на міському озері, що на вул. Чехова. Розминаються і починають забіг на 5-тикілометрову дистанцію.  І це не місцевий забіг, а частина акція, в які беруть участь бігуни всієї Європи.

Читайте до теми: “Варатик” знову на полі

Результати забігу записуються онлайн, для цього навіть необов’язково мати при собі фітнес-браслет чи телефон,  бо при реєстрації кожен учасник отримує свій порядковий номер або ж QR -код і ви можете стежити за своїм прогресом у додатку.

Runday діє також в Києві (на Труханові й Оболоні), у Львові, Одесі, Маріуполі, Краматорську, Сєвєродонецьку й Тернополі. Це понад 7000 однодумців, які в часі війни завдяки спільноті у facebook допомагали одне одному.

Серед них є і студенти, й дорослі з дітьми чи без, і пенсіонери. Тут і досвідчені спортсмени, й початківці. Головне – правильний настрій і бажання.

” У нас немає обмежень за віком чи рівнем підготовки, – кажуть рандеївці. – Ви можете бігати, як вітер або просто підтримувати легкий темп, щоб насолоджуватися дистанцією. Головне, щоб ви отримували задоволення та залишайтеся здоровими”.

 Окрім суботи вони проводять забіги на великій малі дистанції у вівторок, четвер і неділю.

А почалось все в травні 2018 року. На той час спільноти “Runday” вже діяли у великих містах України. Коломийські бігуни подумали: а чому і в нас не втнути таке. Зібрались – і таки втнули. Організував локацію для Runday забігів Назар Качурак. Спільні забіги переросли в звичку. А за 7 місяців утворили громадську організацію “Біговий клуб”.

Як стати учасником?

Щоб зареєструватися на Runday перейдіть за цим посиланням.

Спільнота Kolomyia Runday ось: https://www.facebook.com/KolomyiaRunday

Зв’язатися з організаторами клубу можна ТУТ.

І якщо ви не відкладатимете заняття бігом в довгий ящик і прямо сьогодні дістанете з шафи кросівки, то вже до перемоги будете сильними, більш здоровими й витривалими, а отже – також переможцями.

Наталка Сандецька

Нагору