Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Святкова добірка музеїв Коломиї

Щорічно, починаючи з 1977 року, у всьому світі 18 травня святкують Міжнародний день музеїв. Коломия, ясна річ, має чим похизуватися.

З цієї нагоди Інформатор підготував добірку діючих музеїв міста, до яких можна завітати вже завтра: чи то просто на неквапливу екскурсію, чи на відкриття виставки живопису.

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття

У музеї представлені усі види народного мистецтва Гуцульщини й Покуття. Зокрема у “Містечку майстрів” (колишньому кафе “Еліна”) діє виставка, присвячена народному мистецтву включно з комплексами традиційного гуцульського й покутського вбрання у сучасній інтерпретації. До того ж у виставковій залі музею триває експозиція гобеленів Богдана Губаля.

Розклад: 18 травня музей працюватиме з 10:00 до 13:00. Звичний розклад – 10:00-18:00, окрім понеділка.

Ціни: групова екскурсія вартуватиме 150 грн, вхід для дорослих – 20 грн, екскурсія для дітей, студентів, пенсіонерів та сімей – 80 грн.

 

Музей історії міста Коломиї

В приміщенні музею знаходиться 18 експозиційних фондових та службових приміщень. Загальний фонд нараховує більше 20 тисяч експонатів. Тематика експозицій присвячена, зокрема, освіті, економіці, торгівлі, ремесел Коломиї кінця ХІХ ст. початку ХХ ст. та історії єврейської громади міста.

Розклад: 09:00-18:00, окрім понеділка.
Ціни: вхід у музей коштує 30 грн для дорослих, 20 грн для студентів та 10 грн для дітей. Супровід екскурсовода обійдеться у 50 грн.

До слова, завтра у музеї відбудеться відкриття персональної виставки Емілії Бережницької. Деталі – ТУТ.

Музей писанкового розпису

Це єдиний у світі музей писанки й писанкового розпису. Збірка Музею налічує понад 12 000 писанок і декоративних яєць із різних регіонів України та країн світу. Це писанки, мальованки, дряпанки, створені на курячій, гусячій, страусиній чи навіть перепелиній шкаралупі. Також у колекції широко представлено декоративні яйця, оздоблені вишивкою, аплікацією насінням з різних злакових культур, соломкою, дерев’яні інкрустовані й різьблені, керамічні писанки та декоративні яйця з напівкоштовного каміння, декоровані технікою перегородчастої емалі.

Розклад: 10:00-18:00, окрім понеділка.

Ціни: 30 грн – для дорослих, 15 грн – для дітей.

 

Редакція Інформатора бажає читачам вдалої музейної середи. Все буде Україна!

Читайте також:

Нагору