Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Земля-годувальниця: у Коломийській громаді можна отримати земельну ділянку

У Коломийській громаді є вдосталь вільної землі, яку ніхто не обробляє. Ґрунт тут родючий і можна сіяти різні культури. Мешканців громади закликають обробляти землі сільськогосподарського призначення. 

Повідомляє Інформатор.

Коломийська влада об’їхала всі ці землі та дослідила в якому вона статусі. Є деяка частина земель в Коломийській громаді, яку наразі агрохолдинги чи приватні виробники не готові обробляти.

Протягом травня міська рада робитиме проекти і шукатиме бажаючих взятися за обробку землі. Якщо такі не знайдуться, то з червня влада виділятиме кошти комунальному підприємству нашої громади для розліснення полів, впорядкування та обробки землі. Під час воєнного стану можна укласти договір на один рік, де розмір орендної плати не може становити більше 8% від номінальної грошової оцінки земельної ділянки. В майбутньому діятиме право оренди земля, тому земля передаватиметься через аукціон.

Читайте до теми: Що садити у травні

До мешканців Коломийської громади звертаються із закликом обробляти максимум ділянок та працювати, щоб більшість зібраного урожаю переробляли на території нашої держави. Адже завозити продукти з-за кордону досить складно, а українським військовим, окрім зброї, потрібні і продовольчі товари. Коломийська влада вважає, що потрібно вкладати кошти в переробку тих рослин, котрі вирощуватимуть на території нашої громади.

Водночас, місцевим мешканцям, які мають город, обов’язково потрібно його обробляти. Якщо немає сил або можливості, то можна земельну ділянку здати в оренду. Коломийська міська рада може надати юридичну допомогу жителям громади в земельних питаннях.

Телефон цілодобової гарячої лінії міськради: 0800 50 33 03.

Раніше ми писали про ініціативу “Сади перемоги”: мусимо протистояти плану ворога заморити нас голодом!

Ольга Пукавчук

Нагору