Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Ірину Федишин розсердились зірки через її слова про грішних ЛГБТ людей

Ірина Федишин була у національному журі від України на Євробаченні-2022. Спершу громадськість обурилась через її нульові бали Польщі, яка від початку повномасштабної війни допомагає Україні. А сьогодні, 18 травня, розпалився новий скандал: співачка назвала людей нетрадиційної орієнтації грішниками. Її колеги не стали стримувати емоцій.

Повідомляє Інформатор.

Співачка стверджує, що виступає проти політичної складової у конкурсі, тому свою оцінку виступу Польщі на Євробаченні прокоментувала так:

“Ніхто із журі не оцінював Польщу за критеріями, хто скільки і як допомагає. Таке було посилання від оргкомітету Євробачення, коли ми прийшли, що я сама в шоці. 5 членів журі, троє з яких львів’яни, нам донесли інформацію та вклали в голови, що “друзі, голосуйте виключно керуючись своїм професійним досвідом”.

Ще не встигли затихнути емоції від конкурсу, як виник новий скандал: Ірина Федишин негативно висловилась про ЛГБТ людей: і зізналась, що під час Євробачення (де більшість учасників конкурсу є гомосексуальними – ред.) “абстрагувалась і одягала рожеві окуляри”, бо їй було дуже важко на це дивитись.

“Я абстрагувалась від цього. Попри те, що ЛГБТ-спільнота для мене – це великий гріх, але я цих людей не засуджую. Тому що це їхнє життя і вони самі його руйнують. Якщо вам так подобається – ми всі будемо відповідати перед Богом. Я – духовна людина, я чітко знаю, що це є важкий гріх, але кожен робить висновки. Ми всі різні, ми не святі, всі грішать, будь ласка, – вам подобається себе руйнувати – руйнуйте”.

Також Федишин повідомила, що почувалась ніби “за замком”, коли побачила договір Суспільного і їй потрібно було оцінювати артистів, які виступають за любов незалежно від статі. До прикладу, цьогоріч на конкурсі яскравим представником ЛГБТ став учасник від Австралії Шелдон Райлі.

“Ми не в Московії!” – відреагували її зіркові колеги.

Шоувумен Монро висловила свою думку на сторінці у Facebook:

“Виявляється, співачка Ірина Федишин – гомофобка, вважає ЛГБТ грішниками, які себе руйнують (це пряма мова). І її запрошують у журі самого егейського конкурсу в Європі. Як так, Карл? Бл*дь. Ну, сиди у своєму маленькому храмі, співай для духовних віруючих і не лізь у цю гейропу. Ні, треба ж обс*аться. Маленька біографічна довідка: має економічну освіту і закінчила музичну школу”.

Не залишився осторонь і співак Меловін, котрий минулого року отримав нагороду від громадської організації КиївПрайд:

“Гомофобії у вільній та демократичній країні місця немає. Ми не в Московії, пані Федишин”, – заявив артист.

Гнівно висловилася на адресу Федишина співачка Анастасія Приходько, дорікнувши Ірині в тому, що вона все ж таки ставила свої оцінки в конкурсі не за творчість.

“А ось у чому “родзинки”. Через геїв все! І на конкурсі вона бачила їх багато. Ну ніколи я не бачила, щоб людина себе власноруч так швидко закопувала. Це що, натяк на поляків? А якщо й так, ти тоді кажеш: “Це не політичний конкурс, треба голосувати за мистецтво”. А тепер: “За геїв не голосую…”, – написала Приходько у себе на Facebook.

Інформацію підготувала Наталка Сандецька

 

Нагору