Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шановна клумба: тюльпани за 112 тис. грн й нові чорнобривці

Сьогодні біля Музею писанкового розпису садять чорнобривці. Ще донедавна тут і біля фонтану росли тюльпани. Перехожі не втрачали нагоди зробити селфі біля квітників. І справді, це красиво. 

Але Інформатор вирішив дізнатися, скільки обходиться місту така краса і от що вийшло.

Тюльпани в Коломиї зацвіли напередодні Великодня і тішили нас один місяць. На фото видно, що на квітнику були висаджені тюльпани різної висоти і сорту.

Обслуговуванням квітників міста займається комунальне підприємство “Зеленосвіт”, працівники якого отримують заробітну плату з міського бюджету.

Читайте розслідування: Гра в демократію або ”йой най буде”. Як приймаються рішення про зрізку дерев в Коломиї

За словами міських урядників місто закупило 8 000 цибулин тюльпанів ще в жовтні 2021 року.

Вартість їх становить 112 тис. грн. Відтак одна цибулина обійшлася Коломиї в 14 грн.

Місту вдалось зекономити на тендерній закупівлі 8 тис. грн, адже оголошена вартість була 120 тис. грн. Тобто завдяки тендеру вдалось скинути ціну на ождну цибулину тюльпану на 1 грн.

Переможцем тендеру стала  ФОП Вікторія Будзяновська.

Зараз не сезон для закупівлі цибулин тюльпанів. А тому на більшості сайтів пропозиції вже неактуальні або товар розпроданий. Щодо цін, то вартість цибулини тюльпану залежно від сорту коливається від 5,5  до 15 грн за шт.

Нагадаємо, що комунальні підприємства Коломийської громади наразі мають фінансові труднощі.

“Ймовірно, наступного тижня матимемо негаразди у комунальній сфері. Очікуємо, що комунальники не будуть мати коштів на пальне. Тому наперед прошу зрозуміти ситуацію. В Україні війна, тому й виникають тимчасові проблеми з грошима. Але раз наголошую – тимчасові!”, – написав міський голова Богдан Станіславський.

В обговореннях господарських справ міста в спільнотах Facebook-у коломияни часто пропонують висаджувати на квітниках багаторічні квіти, бо це економічно вигідніше. Проте наразі ця думка не має відгуку в ратуші.

Варто згадати, що на відміну від чорнобривців тюльпани – багаторічні рослини.

До прикладу сьогодні на площі біля Музею писанкового розпису висадили чорнобривці. Це також однорічні рослини. Вартість квітів наразі Інформатор уточнює.

Проте за словами начальника КП “Зеленосвіт” Василя Михайлищука наразі невідомо, що буде на місці відцвілих тюльпанів біля фонтану.

Наталка Сандецька

 

Нагору