Інформатор Коломия

ГРОШІ

Ще не маєте PayPal? Реєструйтесь, виводьте гроші та оплачуйте послуги онлайн

Платіжна система PayPal надає послуги усім, хто має банківську карту. В Україні ж PayPal повноцінно запрацювала у березні. Це мало статися пізніше, але компанія не стала зволікати, аби українці в час війни могли просто та швидко перерахувати кошти з-за кордону, пожертвувати гроші та купувати в інтернеті чи магазині. Та все ж виникає багато питань: як працює сервіс? чи є комісії? які валюти доступні?

Інформатор допоможе розібратися з платіжною системою PayPal.

Що потрібно для реєстрації

  1. Перейдіть на сайт і натисніть «Зареєструватися» в правому верхньому кутку (або в мобільному додатку PayPal).
  2. Введіть своє ім’я, прізвище, електронну пошту та придумайте пароль.
  3. Оберіть країну проживання (Україна).
  4. Введіть номер телефону та підтвердіть його кодом з SMS.
  5. Додайте адресу проживання та документи — паспорт чи ІНН (необов’язково).
  6. Після цього можна підв’язати банківську картку Visa/Mastercard і користуватися сервісом.

Види акаунтів

PayPal пропонує два види рахунків для різних потреб — особистий і корпоративний. Однак в Україні зараз можна зареєструвати лише особистий рахунок.

За допомогою особистого акаунту PayPal можна відстежувати історію платежів, додавати різні банківські картки та рахунки, оплачувати товари онлайн, надсилати або отримувати платежі.

Чи стягує PayPal комісію

Сервіс тимчасово прибрав комісію для користувачів, які відправляють кошти або отримують кошти на українські рахунки PayPal. Спеціальна пропозиція для українців діятиме до 30 червня 2022 року.

Загалом, сервіс може стягувати комісію, якщо ви надсилаєте гроші з кредитної чи дебетової картки — 3,4% від суми плюс фіксована комісія для кожної валюти. Зазвичай це 0,35 євро та $0,3 для долара.

Також існують комісії за транзакції — у разі міждержавних переказів, залежно від країни, вони можуть становити від 0,4% до 1,5%. Немає комісії для таких країн, як Андорра, Хорватія, Ісландія, Монако, і до 30 червня — для України вона також відсутня.

Які валюти приймає PayPal

Євро, долари США, канадський та австралійський долар, японська йєна, більшість валют європейських країн (чеську крону, польський злотий, угорський форінт) та країн латинської америки.

Гривню PayPal поки що не приймає. Але можна вивести гроші на українську карту, і вони конвертуються в гривню. Поповнювати рахунок PayPal можна також з гривневої карти з конвертацією в обрану валюту.

Як поповнити рахунок

Готівкою через сервіс PayPal Cash в автоматі або з банківської картки, яка прив’язана до вашого акаунту.

Щоб прив’язати картку, потрібно вказати її номер, термін дії, код безпеки (CVV) та вашу домашню адресу. Сервіс може стягнути $1-2 для перевірки картки, потім цю суму повернуть. Ви можете додати до свого акаунту декілька карток і перемикатися між ними.

Виведення коштів

З березня українцям стала доступна опція виводу коштів з PayPal на свої банківські картки. Потрібно натиснути на картку Visa/Mastercard, яку ви прив’язали до облікового запису, обрати потрібну суму і отримати зарахування. Зазвичай кошти надходять протягом кількох хвилин.

Як надіслати транзакцію в PayPal

На сайті або в додатку виберіть розділ «Отримання та надсилання платежів», а потім ввести ім’я користувача або його електронну пошту.

Далі вкажіть суму переказу та валюту картки, з якої буде йти переказ. Якщо це міжнародний платіж, виберіть валюту, в якій він прийде одержувачу. PayPal сам розрахує курс обміну та попередить про те, що сума оплати може змінюватись в залежності від курсу.

Оплата товарів через PayPal

На багатьох маркетплейсах і сайтах (Ebay, iHerb, Steam тощо) є опція оплати за допомогою PayPal.

Оберіть товар, заповніть дані для відправки та виберіть PayPal в якості оплати. Далі потрібно ввести електронну пошту і пароль від облікового запису PayPal.

Коли ви купуєте щось за допомогою PayPal, в вашому особистому кабінеті зв’являються рахунки — можна зайти і оплатити прямо там. Також сервіс зберігає вашу історію оплат і транзакцій.

До теми: Добрі відповіді на питання щодо роботи банків під час війни: кредити, депозити, перекази.

Джерело

Нагору