Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як прибрати російські сайти з “гугл” пошуковика

Вас теж шляк трафляє від того, що Google видає посилання на російські сайти у відповідь на запити українською? Цей пошуковик позицінує Україну як двомовну країну і , ясна річ, не розуміє, що питання мови та окупантського контенту зараз гостріші за козацьку шаблю. 

Інформатор ділиться простими інструкціями для тих, хто просто не годен толерувати контент країни-агресора.

Отож:

Щоб позбутися російських сайтів, варто додати наприкінці запиту після пробілу всього два символи “-и”. У такому випадку Google виключить з результатів пошуку 99,9% російськомовних сайтів, навіть якщо вони українські. Потрапити у результати пошуку зможуть лише ті російськомовні сайти, на яких не використовується сполучник “и”. А таких майже не існує.

Якщо ж треба прибрати із результатів пошуку лише російські сайти, а українські, у тому числі російськомовні, лишити, можна додати до пошукового запиту символи “-ru”.

Проведімо експеримент. Припустимо, недільного вечора вам закортіло глянути фільмик. Ось що видасть гугл без додаткових символів наприкінці запиту “фільми онлайн”:

Як бачимо, лише незначна частка посилань буде українською.

Тепер додамо символ “-ru”.

Так, деяким сайтам все ж вдається проскочити. Утім цього разу майже усі посилання скеровуватимуть вас на любий серцю український контент.

Користуйтесь на здоров’я. Все буде Україна!

Ніка Кричовська

Нагору