Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Івано-Франківщина – одна з найменш “тривожних” областей

Сирени продовжують знову і знову з’являтися у житті мешканців Прикарпаття. Проте є регіони в Україні, де повітряна тривога звучить значно частіше. 

Інформатор публікує інфографіку з даними про тривалість тривог в різних областях країни, які зібрав портал ФUA War Infographics.

Як бачимо, на Луганщині сирени практично не замовкають. Харківська область стала більш тривожною у порівнянні з попереднім місяцем. Якщо станом на 25 квітня вона була на п’ятому місці у цьому списку, то сьогодні – на другому. Переглянути інфографіку минулого місяця можна клацнувши ТУТ.

Івано-Франківська область ж не зрушила з місця у даній таблиці. Але загальна тривалість повітряних тривог за ще один місяць війни зросла з 3 днів, 17 годин та 17 хвилин до майже 5 днів.

Оскільки Херсонщина майже повністю перебуває під тимчасовою окупацією, то правдивої статистики щодо неї немає.

Варто зазначити, що дані розраховуються лише за сигналами тривоги по областях. Якщо сигнал був зафіксований окремо в районі чи громаді, проте не був зафіксований в області, його не зарахують до загальної тривалості. З цього виходить, сирени українці чули набагато частіше.

Нагадуємо: не ігноруйте сигнал “Повітряна тривога”.

Ольга Пукавчук

Нагору