Інформатор Коломия

ГРОШІ

Перерахунок пенсій: хто та коли отримає додаткові виплати у 2022 році

Працюючі українці пенсійного віку, які сплачують єдиний соціальний внесок, мають право на перерахунок пенсії один раз у два роки.

Довідався Інформатор зі сторінки Пенсійного фонду України у соцмережі.

Перераховують пенсії з 1 квітня після звернення пенсіонера або автоматично. Страховим стажем визначається право на автоматичний перерахунок. Це стаж, який набутий в тому числі по лютий поточного року.

Перерахунок пенсіонерам, котрі працюють, відбувається у травні. Це пов’язано з тим, що страхувальники подавали звіти за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування по 10 травня.

До теми: як нараховуються виплати українським військовим?

Але отримають гроші пенсіонери на початку червня, з доплатою за квітень та травень.
При перерахунку враховують тільки страховий стаж, набутий після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. В іншому випадку, враховують стаж та заробітну плату, набуті після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Станом на 1 квітня 2022 в Україні 10,8 млн пенсіонерів, з яких 2,7 млн офіційно працюють. Середній розмір пенсії працюючих пенсіонерів – 4532,91 грн, що на 162,46 грн більше середнього розміру пенсій всіх пенсіонерів (4370,45 грн).

Також читайте: Робота у Коломиї

Ольга Пукавчук

Нагору