Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Тут так є: доки в Коломиї буде стихійна торгівля

Цивілізований променад коломийською стометрівкою закінчується на розі з вул. Сагайдачного. Тут під тінню катальп зібралися до купки жінки з молоком і сиром: на дорозі розстелений пакет і ось вам смачне й корисне додому. А навпроти них – табличка “стихійна торгівля заборонена”. Допоки люди купляють з асфальту – до тих пір продавці стоятимуть, переконаний міський голова.

Інформатор вдруге відправився у середмістя, щоб побачити все на власні очі й вам розповісти.

На дорозі й тротуарі, попід вікнами магазинів і навіть на проїжджій частині центральних вулиць Коломиї – манекени, ящики, вазони, продукти, біжутерія, морозиво і що тільки не забажає душа.

12 травня наші журналісти зверталися з цього приводу до міського голови і зійшлися на тому, що проблема є, про неї треба говорити.

Детальніше: Недовго тішились: середмістя Коломиї знов помалу перетворюється на Шанхай

Зокрема Богдан Станіславський запропонував Інформатору опублікувати фото стихійної торгівлі й в такий спосіб ініціювати початок вирішення цього питання.

Проте за два тижні нічого не змінилося.

“Якщо би всі не признавали цю вуличну торгівлю, не купляли, то відповідно всі пішли би звідти, – переконує міський голова. – Але ми взяли собі за ціль упорядкувати всі ці процеси. Це все ми будемо робити шляхом діалогу. Для багатьох єдиним способом виживання є торгівля. Але з землі це точно не буде. Починаємо робити цивілізовано”.

Зокрема міські урядники планують зробити у мікрорайонах Коломиї місця для продажу сільськогосподарської продукції. Також візьмуться за наведення ладу на Торговиці.

Упорядкувати стихійну торгівлю планують за місяць.

Наталка Сандецька

Нагору